[miercuri, 9 decembrie] Munca și spiritualitatea

 

 

„Dacă trăim prin Duhul, să și trăim umblăm prin Duhul” (Galateni 5:25). Munca și spiritualitatea unui om sunt inseparabile. Creștinismul nu este o haină pe care să o îmbrăcăm sau să o dăm jos după cum trecem de la o stare la alta sau de la o etapă a vieții la alta. Dimpotrivă, creștinismul dă naștere unei făpturi noi care se manifestă în fiecare dimensiune a vieții, inclusiv în muncă.

 

5. Care daruri dintre cele redate de Pavel te descriu și pe tine, și munca ta?

 

Galateni 5:22-26

„22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, 23 blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. 24 Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. 25 Dacă trăim prin Duhul, să şi umblăm prin Duhul. 26 Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii”.

 

Dicționarul Expozitiv al Termenilor din Noul Testament descrie „omul spiritual” ca fiind „cel care dă dovadă de roada Duhului în felul lui”. De aici, putem concluziona că, prin intermediul legăturii cu Hristos, noi vom trăi ca niște credincioși în toate aspectele vieții noastre.

 

Un pacient este pe moarte la spitalul din Florida, în timp ce prietenul său cel mai apropiat stă de veghe la căpătâiul lui. Asistentele intră și ies din salon, îngrijindu-se de nevoile pacientului. Prietenul muribundului le întreabă pe asistente unde au învățat. Multe dintre ele au spus că au învățat la Florida Hospital College, o școală medicală adventistă.

 

Acest lucru l-a impresionat foarte mult. Ulterior, a vizitat de câteva ori această instituție pentru a vedea cum este. De ce? Pentru că le spusese oamenilor că toți asistenții care învățaseră în această școală păreau că i-au acordat în mod constant prietenului său muribund mai multă grijă duioasă decât au manifestat asistenții care învățaseră în altă parte. El putuse să vadă o mare diferență între ei și ceilalți în ce privește atitudinea lor față de prietenul lui pe moarte.

 

Astfel, a pus multe întrebări referitoare la școală și la misiunea ei și, în cele din urmă, a donat școlii 100 000 de dolari ca să pregătească mai mulți asistenți ca aceia pe care îi văzuse în acțiune. Da, spiritualitatea este un mod de viață!

 

Poate fi văzut Isus în activitățile de zi cu zi ale vieții tale?

 

 

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO