Persecutați și fericiți


Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi. (Matei 5:11-12)

Ascultă ediția audio aici.

Într-o zi, un grup de disidenți ai uneia dintre cele mai mari biserici din Uniunea Adventistă Spaniolă și-a propus să îi discrediteze public și cu o neobișnuită ostilitate pe cei a căror credință o împărtășiseră. Au apărut la radio și la televiziune, au luat legătura cu o doamnă, deputată a unui partid politic, care a început o campanie de cercetări și denunțuri a ceea ce ea considera a fi „secte periculoase”. Disidenții i-au dat deputatei respective documente și publicații. Împinsă de ei și protejată de imunitatea parlamentară, această doamnă a interpretat textele primite într-o manieră voit deplasată, așa încât să denigreze Biserica Adventistă. Deși unele dintre mijloacele de comunicare în masă o acuzau pe deputată de oportunism și de lipsă de obiectivitate, timp de câțiva ani, ea a fost, în Spania, cea mai acreditată voce în materie de secte.

Niciodată nu a acceptat numeroasele invitații pe care i le-am adresat de a vizita administrația sau unele dintre bisericile noastre, de a ne consulta arhivele și de a pune întrebări direct membrilor. Niciodată nu a acceptat să discutăm, pentru a clarifica erorile pe care le publica. Dimpotrivă, săptămână de săptămână, invectivele și falsele acuzații pe care le aducea se repetau în ziare, reviste și interviuri. Pentru adventiștii spanioli a fost un adevărat coșmar. La alegerile din 1990, și-a pierdut, în cele din urmă, scaunul de deputat, i s-a înlăturat imunitatea parlamentară și a trebuit să răspundă în fața justiției pentru douăzeci și opt de plângeri de defăimare. A acceptat atunci o dezbatere la radio cu mine, din care a reieșit foarte clar că fusese victima unei lipse de informare, din cauză că nu ascultase pe altcineva în afară de foști membri ai bisericii noastre. Și, de atunci, niciodată nu a mai vorbit împotriva adventiștilor de ziua a șaptea.

Matei 5:11 descrie o persecuție subtilă, care nu atentează la integritatea fizică sau la viața copiilor lui Dumnezeu, ci la onoarea, credibilitatea și reputația lor. Ei nu sunt închiși în temnițe întunecoase de piatră, ci în închisori de hârtie, prizonieri în lanțurile cuvintelor, imaginilor și coloanelor din ziare care, protejate de libertatea de exprimare, aduc injurii, ultragiază și denigrează biserica. Atenție! Această persecuție nu dovedește mai puțină cruzime decât altele și este cu mult mai lipsită de onoare.

Când suntem agresați pentru cauza lui Hristos, să ne amintim că răsplata va fi mult mai mare.

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO