Minunea lui Susa

Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac – Psalmii 121:8

În copilăria ei, Susan a fost deosebită, niciodată nu a avut probleme la şcoală, întotdeauna participa la Şcoala de Sabat şi la biserică, învăţa pe de rost versete biblice în fiecare săptămână şi era implicată în activităţile Departamentul Copii şi Tineri al bisericii. Ai putea spune că era copilul perfect.

În ultimul an de studii la un liceu creştin s-a înscris într-un program de muncă şi studii. Într-o după-amiază, şeful ei a rugat-o să lucreze până mai târziu. Naivă, ea a acceptat. În acea seară a fost victima unei fapte îngrozitoare care i-a schimbat viaţa. Nu a spus nimănui, dar credinţa ei în Dumnezeu a fost puternic zdruncinată. Cum putea un Dumnezeu iubitor să lase să i se întâmple aşa ceva?

Timpul a trecut şi cursurile pe care le-a urmat au ajutat-o să blocheze unele dintre amintiri şi a absolvit, obţinând o diplomă de inginer constructor. A încetat să mai meargă la biserică, dar, uneori, îşi amintea povestiri din Biblie despre minuni. „Dă-mi o minune şi poate voi crede din nou în Tine”, I-a spus ea lui Dumnezeu. Susan şi-a găsit un loc de muncă aproape de locuinţa părinţilor ei şi s-a mutat împreună cu ei. O slujbă nouă, o zonă nouă, amintirea celor petrecute şi viaţa de zi cu zi au stresat-o mult. A început să nu se mai odihnească noaptea. Doctorul i-a dat somnifere cu următoare indicaţie: „După ce iei medicamentele, te duci direct la culcare.” Într-o seară, după ce şi-a luat medicamentele, şi-a amintit că avea nevoie de ceva de la magazinul din apropiere. Pe drumul spre casă, după ce a plecat din parcare, s-a întâmplat ceva ciudat – a adormit!

În tot acest timp, părinţii ei erau acasă şi îşi făceau griji pentru ea, neştiind unde era şi ce i se întâmplase. Când, în cele din urmă, a ajuns acasă o oră mai târziu, faţa ei era albă ca varul. Le-a explicat că în tot acel timp ea a condus dormind. Nu ştia unde fusese, dar, după mai multă vreme, ceva a trezit-o la aproximativ un kilometru de casă. „Mamă şi tată”, a spus ea, „ştiu că un înger îmi conducea maşina. Altfel aş fi făcut accident. Acum ştiu că Dumnezeu mă iubeşte şi cred în El.” În urmă cu mult timp, Susan, fiica mea, I-a cerut lui Dumnezeu o minune. La timpul stabilit de El, a răspuns rugăciunii în mod uimitor, aproape de necrezut. Mesajul ei astăzi pentru oricine a încetat să mai creadă într-un Dumnezeu iubitor este: „Indiferent ce lucruri rele ţi se întâmplă, nu renunţa la Dumnezeu, pentru că El nu renunţă la tine.”

Dalores Broome Winget

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO