Nu îl mai suport pe soțul meu!

Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! – Psalmii 50:15

Kartcha era o tânără fermecătoare de douăzeci de ani, care a căzut pradă farmecelor unui tânăr din satul ei. Acest bărbat, Youssouf, nu era creştin. Curând, Kartcha l-a îndreptat spre biserică, dar apoi şi-au început viaţa împreună, fără a acorda mare atenţie ritualului căsătoriei. Câţiva ani mai târziu, Youssouf a devenit profesor, la fel şi Kartcha. Cei doi au avut împreună trei copii minunaţi. Dar, pe parcursul carierei lui profesionale, Youssouf s-a îndrăgostit de o fată de nouăsprezece ani. Această tânără s-a grăbit să îi aducă pe lume şi un urmaş. Când Kartcha a aflat despre acest lucru, s-a supărat foarte tare: „Niciodată în viaţa mea nu m-am simţit atât de umilită! Youssouf, mi-ai frânt inima!” a plâns ea.

Începând din acea zi, în mintea femeii a început să încolţească gândul de a pleca de acasă împreună cu cei trei copii. Ea nu îl mai putea suporta pe Youssouf; avea multe motive de nemulţumire. Nu îl putea ierta pe soţul ei. Cum a putut să o trădeze în felul ăsta? Cum l-ar putea iubi pe ultimul lui copil, care provenea dintr-o relaţie extramaritală? în ciuda apelurilor stăruitoare a lui Youssouf de a fi iertat, Kartcha nu putea să îl ierte. Se pare că ea a uitat că era la fel de vinovată, moral, ca şi Youssouf.

Dragi prieteni, adesea ne grăbim să îi condamnăm pe alţii de aceleaşi greşeli pe care le facem – aceleaşi greşeli din cauza cărora şi noi cădem pe genunchi pentru a cere iertarea lui Dumnezeu. Această experienţă îmi aminteşte de pilda pe care a spus-o Isus despre cei doi datornici (vezi Matei 18:23-35). Cel care datora mult a fost iertat după ce a stăruit pe lângă stăpân, dar acest datornic a refuzat să îl ierte pe tovarăşul său care îi datora mult mai puţin.

Când Duhul Sfânt i-a descoperit Kartchei vina ei, ea a căzut pe genunchi şi a înălţat o rugăciune. Doamne, Te rog, iartă-mă. Am greşit! Şi eu sunt la fel de vinovată ca Youssouf, dar acum sunt atât de neputincioasă. Te rog, ajută-mă să îndrept lucrurile. Dă-mi dragostea Ta ca să îl pot iubi pe acest copil, care nu este al meu, aşa cum Tu mă iubeşti pe mine! Amin! Această rugăciune a fost începutul unei vieţi noi pentru Kartcha, Youssouf şi toţi copiii lor.

Dragi surori, soluţia la problemele noastre este doar la o rugăciune distanţă! Chiar acum te îndemn să te rogi fără să mai întârzii!

Koulibaly N’gandia Diata Epse Diarrassouba

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO