[joi, 17 iunie] Să ne bizuim pe făgăduințe

 

 

Există o relatare despre faimosul cardinal Bellarmine, marele apologet catolic care toată viața lui a combătut ideea îndreptățirii doar prin neprihănirea atribuită. Pe patul de moarte, i-au fost aduse crucifixele și meritele sfinților ca să-i dea asigurarea înainte de moarte, dar Bellarmine a spus: „Luați-le de aici. Cred că este mai sigur să mă încred în meritele lui Hristos!”

 

Pe măsură ce se apropie de sfârșitul vieții lor, mulți oameni se uită în urmă și văd cât de zadarnice și de lipsite de valoare au fost faptele și lucrările lor în încercarea de a-și câștiga singuri mântuirea de la un Dumnezeu sfânt. Astfel, ei își dau seama câtă nevoie au de neprihănirea lui Hristos.

 

Și totuși, vestea bună este că nu trebuie să așteptăm apropierea morții ca să avem siguranță în Domnul acum. Întregul legământ se bazează pe făgăduințele sigure ale lui Dumnezeu în prezent – făgăduințe valabile pentru noi acum, care ne pot face viața mai bună.

 

6. Răspunde la următoarele întrebări în contextul dezvoltării, menținerii și întăririi relației de legământ cu Dumnezeu:

 

Psalmii 34:8 – Cum poți să guști bunătatea lui Dumnezeu?

 

Matei 11:30 – Prin ce anume Isus ne-a făcut jugul mai ușor?

 

Romani 5:1 – Ce legătură există între îndreptățire și pace?

 

Filipeni 2:7,8 – Ce ai învățat din experiența lui Hristos?

 

Analizează-ți viața cu rugăciune și întreabă-te care sunt lucrurile care îți întăresc relația cu Dumnezeu și care sunt cele care o slăbesc. Ce schimbări trebuie să faci?

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO