Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. (Filipeni 4:6)

Stăteam în mașină în acea stare pe care aș putea-o descrie ca fiind o pace netulburată. Totuși, poate nu era chiar atât de „netulburată”, din pricina minții mele care colinda prin diferite subiecte. Eram într-un punct mort al planului de călătorie – o scurtă călătorie –, făcut cu mare atenție și meticulozitate și care acum se dusese de râpă. Pentru a complica lucrurile și mai mult, pe lângă faptul că plecasem cu întârziere, mai trebuia să facem față acum și traficului bară la bară.

Am cumpănit posibilitatea schimbării zborului. Îngândurarea trebuie să fi fost vizibilă pe chipul meu, întrucât prietena mea, care conducea mașina, m-a întrebat dacă mă simțeam bine. Am răspuns imediat, fără ezitare: „Sunt bine.” Adevărul însă era altul. Parcă și auzeam dezamăgirea din glasul bunicului, când aveam să îl informez la telefon că nu ne vom mai vedea în acel sfârșit de săptămână.

Totuși, Dumnezeu avea alt plan și, în providența Sa, mi-a amintit de verișoara mea. Fără tragere de inimă, am sunat-o totuși și i-am cerut ajutorul. Imediat s-a gândit la cineva care ar putea să mă ajute. Am ajuns la timp fără nicio emoție sau alergătură. Ceea ce părea să fie un dezastru sigur, a fost rezolvat într-un timp foarte scurt. Am putut rezolva problema și am petrecut restul timpului în compania prietenilor și a familiei.

Ellen G. White scria: „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi pe care ne poate veni în ajutor și despre care nu știm nimic.” (Ellen G. White, Viața lui Iisus, p. 330.) Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

Putem anticipa cele „o mie de căi” și să ne încredem în Dumnezeul compasiunii și al dragostei infinite care ne împlinește orice nevoie. La urma urmelor, El (…) poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (Efeseni 3:20, sublinierea adăugată).

Andrea K. Francis

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO