NU RENUNȚA NICIODATĂ LA NIMENI

Rugați-vă neîncetat.
1 Tesaloniceni 5:17

Recent, soțul meu, pastor, a primit un telefon plin de bucurie de la o tânără care a frecventat una dintre bisericile sale cu câțiva ani în urmă. Studiaseră împreună Biblia în vederea pregătirii pentru botez. Cu toate acestea, au existat unele probleme în viața ei care au reținut-o și, înainte de a duce la bun sfârșit decizia de a se boteza, s-a mutat într-un alt oraș, la aproximativ trei ore de mers cu mașina de locul unde se află biserica noastră. După ce am sprijinit-o cu încurajări și rugăciuni, am fost dezamăgită de această evoluție și, deși soțul meu și prietenii din biserica noastră au rămas în contact cu ea, eu nu m-am străduit să păstrez legătura, în afară de a împărtăși un salut prietenos atunci când venea, ocazional, să ne viziteze biserica. 

Imaginați-vă surpriza și bucuria mea când, în timpul unei convorbiri telefonice recente, mi-a spus că problemele ei au fost rezolvate și că acum este pregătită pentru botez. M-a smerit și m-a și încurajat apelul ei. M-a smerit faptul că, deși mă grăbisem să cred că nu fusese serioasă în ceea ce privește umblarea ei cu Domnul, El fusese cu ea tot timpul, așteptând cu răbdare, încurajând-o și ajutând-o să ia deciziile corecte.

Această experiență m-a ajutat să-mi dau seama că limitez prea ușor puterea lui Dumnezeu de a lucra în inimile oamenilor și că încetez prea repede să mă rog, ceea ce duce, în cele din urmă, la renunțarea la oameni. A fost încurajator să fiu martoră la răbdarea și îndelunga răbdare a lui Dumnezeu pentru copiii Săi, în ciuda numeroaselor ocolișuri pe care aceștia le pot face.

Imaginați-vă că citiți povestea lui Iacov fără să știți deja finalul. Cine ar fi crezut că, dincolo de înșelăciunile sale, într-o zi își va preda viața lui Dumnezeu, cerând nimic altceva decât binecuvântarea Sa?

Sau gândiți-vă la regele Nebucadnețar, la puterea și mândria sa. Ți l-ai fi imaginat vreodată ca fiind un candidat pentru Împărăția lui Dumnezeu? Dar, în cele din urmă, el l-a recunoscut cu smerenie și recunoștință pe Regele cerurilor, lăudându-L și glorificându-L, „…toate căile Lui sunt drepte și El poate să smerească pe cei ce umblă cu mândrie” (Daniel 4:37).

Te-ai rugat pentru convertirea cuiva apropiat? Ești descurajată de modul în care evoluează lucrurile? Nu-ți pierde niciodată speranța și nu înceta să te rogi. Dumnezeu este la lucru!

autor: Frauke Gyuroka

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO