PE CÂMPIILE FIERBINȚI ALE PĂCATULUI

Isus a stat în picioare și a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.”
Ioan 7:37

Îmi plac documentarele despre natură. Este frumos să vezi creația lui Dumnezeu, dar uneori pot fi privite cu durere în suflet. Nu voi uita niciodată vizionarea unui documentar care arăta o turmă de elefanți ce migra prin deșertul Namib în timpul sezonului uscat. Totul era foarte uscat, soarele ardea fără milă spatele lor lat, iar la fiecare pas, praful se ridica în aer. Tufișurile de spini erau singura hrană pe câmpiile fierbinți, iar dunele de nisip reflectau căldura intensă.

După câteva zile, turma era însetată și slăbită, mai ales un pui de elefant care rămăsese în urmă, în timp ce mama sa îl încuraja să înainteze. În cele din urmă, turma a putut simți mirosul apei la câțiva kilometri distanță. Știind că se aflau aproape de destinație, acum mergeau cu forțe proaspete. Dar era prea târziu pentru micul elefant. Mama a alergat la râu, și-a umplut trompa cu apă și a fugit înapoi la pui. Dar era prea târziu. Nu mi-e rușine să spun că am plâns, în timp ce priveam cum turma îl înconjura pe micul elefant, plângându-și pierderea.

Creștini fiind, avem nevoie de Apa vie pe care ne-o oferă Isus. Fără ea, vom fi copleșiți și distruși pe câmpiile fierbinți și uscate ale păcatului și ale nelegiuirii. Psalmistul se face ecoul strigătului inimii noastre: „Cum dorește un cerb izvoarele de apă, așa Te dorește sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu; când mă voi duce și mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu?” (Psalmii 42:1,2).

Isus este Apa vie. Fără El vom muri.

Dacă ne separăm de El din cauza grijilor acestei lumi, din cauza dezamăgirilor sau din cauza exceselor vieții, ne putem întoarce la El fără întârziere. Fără El, soarele fierbinte al păcatului ne va secătui de puterea noastră spirituală și vom fi înfrânte pe câmpiile însorite ale vieții. Din fericire, aceasta nu trebuie să fie experiența noastră. El promite apă proaspătă și dătătoare de viață tuturor celor care vin la El. Doar în prezența Lui suntem în siguranță.

autor: Shylet Chabata Dzvene

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO