[sâmbătă, 5 octombrie] Semne ale naturii divine

 

 

Text de memorat:

 

Ioan 11:25,26

„25 Isus i-a zis: „Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. 26 Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?”

 

Biblia spune clar că Isus Hristos este Fiul veșnic, una cu Tatăl, care nu a fost născut sau creat. Isus este Cel care a creat tot ce a fost făcut (Ioan 1:1-3). Prin urmare, Isus a existat dintotdeauna; nu a fost niciodată un timp în care El să nu fi existat. Deși a venit în lumea aceasta și a luat asupra Sa natura noastră umană, Isus Și-a păstrat întotdeauna natura divină și, în anumite momente, a făcut lucruri care dezvăluiau divinitatea Sa.

 

Acest adevăr a fost important pentru Ioan, motiv pentru care, când a relatat minunile lui Isus, Ioan le-a folosit pentru a arăta divinitatea Domnului Hristos. Isus nu doar că a spus lucruri care transmiteau divinitatea Sa, dar Și-a susținut declarațiile prin acțiuni.

 

Studiul din această săptămână analizează trei mari semne ale divinității lui Isus. Uimitor este că în fiecare caz au existat oameni care nu au crezut minunea sau nu i-au înțeles semnificația. Pentru unii a fost o ocazie de respingere a Domnului Isus; pentru alții, ocazia de a-și închide și mai tare ochii; iar pentru alții, împrejurarea de a plănui moartea lui Isus. Însă pentru câțiva a fost momentul de a crede că Isus era Mesia.

 

 

Zilnic

 

Biblia: Luca 17 – 23
1. Ce pildă a spus Domnul pentru cei ce îi „disprețuiau pe ceilalți”?
2. Cu ce ocazie ucenicii „n-au înțeles nimic” și de ce?
3. Cum a arătat Moise că morții învie?
4. Ce a predicat Domnul Isus în drum spre Golgota?

 

Ellen G. White: „Calea către Hristos”, capitolul 2
5. În ce situație sunt în zadar toate silințele pentru înălțarea omenirii?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO