„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.”
Ieremia 29:11

Fluturii din stomac, împreună cu bătăile emoționate ale inimii, mă țineau în alertă. Zburam pentru prima dată. Destinația mea? Baza Lackland Air Force din San Antonio, Texas, SUA. Era luna mai 1967, iar eu mă alăturasem celor de la WAF (Women in the Air Force – femei în Forțele Aeriene) cu doar o lună înainte de a împlini 20 de ani. Totul se întâmplase atât de repede, încât eram încă într-o stare de semișoc. Cu aproximativ o lună înainte de asta, lucram la Fleet Insurance Agency, în Haltom City, la est de Fort Worth.

După botezul meu, la vârsta de treisprezece ani, am început să visez să devin asistentă medicală și să slujesc ca misionară în Africa. Și ce legătură are asta cu înrolarea în Forțele Aeriene? Recrutorul local mă convinsese că, odată ce voi termina pregătirea de bază, voi fi repartizată într-un domeniu de serviciu legat de domeniul medical și l-am crezut.

La șase săptămâni după ce am ajuns la LAFB, am terminat pregătirea de bază și am așteptat cu nerăbdare, din nou cu fluturi în stomac și inima bătând cu putere, prima mea misiune. Când a venit, aproape că am intrat în șoc cu adevărat. Nicăieri în ordinele mele nu exista ceva care să aibă vreo legătură cu domeniul medical. În schimb, am fost desemnată să fiu programator de calculator. Pregătirea urma să aibă loc în Wichita Falls, tot în Texas.

În acest moment m-am simțit de două ori frustrată. Trăisem în ultimii unsprezece ani în Texas și sperasem că, dacă mă înrolez în Forțele Aeriene, voi pleca din statul Lone Star. Această misiune nu se potrivea cu niciuna dintre așteptările sau visurile mele. În timp ce stăteam în autobuzul care se îndrepta spre Wichita Falls, am simțit că acest lucru, WAF, nu va fi, până la urmă, pe placul meu.

Când am terminat școala tehnică, am sperat din nou că următoarea mea misiune mă va duce dincolo de granița Texasului. Greșit din nou! Inima mea s-a prăbușit când mi-am citit ordinele. Destinația? Baza Carswell Air Force, la vest de Fort Worth și la mai puțin de treizeci de mile de locul unde mi-am început călătoria. Lucrurile nu mergeau, cu siguranță, așa cum speram. Dar Dumnezeu avea o mare surpriză pregătită pentru mine. Și nu a durat mult până când aceasta a fost dezvăluită. Prieteni, ne putem încrede în Cel care ne promite că planurile Sale pentru noi ne dau o speranță și un viitor. 

autor: Sharon Clark

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO