Dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână.
Psalmii 37:24

O creatură nocturnă obișnuită în Sri Lanka este dihorul. Dihorii trăiesc adesea în căpriori și în tavanele caselor și pot fi foarte zgomotoși atunci când aleargă. Într-o noapte, un pui de dihor a căzut prin pergolele de deasupra bazinului nostru de pești. A aterizat într-un strat de flori prins de perete. I-am auzit strigătul continuu, dar nu am reușit să ajungem la biata creatură pentru a o ajuta să scape.

La un moment dat, în timp ce alerga printre straturile de flori, a căzut în iazul de dedesubt și a înotat rapid, căutând adăpost într-un colț. Am adus o plasă de pescuit și am încercat să-l iau, dar micuța creatură și-a arătat dinții și a șuierat la mine. Când a căzut din nou în iaz, am reușit să-l iau rapid în plasă și l-am eliberat afară. Am văzut puiul de dihor reunindu-se cu mama sa și ne-am simțit fericiți pentru că necazul acestei mici creaturi se încheiase în sfârșit.

Cu toate acestea, timp de trei nopți consecutive, am avut aceeași problemă. De fiecare dată, salvarea a fost făcută cu bună credință, dar micuța creatură nu a înțeles ajutorul nostru. A rămas în defensivă, șuierând de fiecare dată la noi.

Contemplând această experiență, mi-am amintit cum suntem adesea ca acest dihor. Continuăm să cădem în păcat, iar Dumnezeu este întotdeauna gata să ne salveze. Dar prea des suntem în defensivă și respingem dragostea Lui. Această promisiune ne dă speranță:

„Căci cel neprihănit de șapte ori cade și se ridică, dar cei răi se prăbușesc în nenorocire” (Proverbele 24:16).

Înainte de a putea cădea, trebuie să fim mai întâi neprihăniți. Așadar, chiar dacă cei neprihăniți pot cădea de multe ori, atunci când mărturisesc, Dumnezeu îi iartă și îi restaurează întotdeauna. Ioan ne amintește: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

Cei nedrepți, pe de altă parte, nu se ridică niciodată, pentru că rămân căzuți.

Continuă să te ridici, prietena mea! Și nu uita că Dumnezeu te iubește!

autor: Tina Perera (Reith)

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO