SĂNĂTATEA, ZIDURILE NOASTRE ȘI IUBIREA LUI DUMNEZEU


Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, și zidurile tale sunt întotdeauna înaintea ochilor Mei!
Isaia 49:16

Ascultă ediția audio aici.

Această evocare ne ilustrează gradul de iubire necondiționată pe care Dumnezeu ne-o poartă și nivelul Său de implicare atentă și constantă în ce privește protecția noastră.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru sănătatea noastră este să ne amintim de iubirea și grija lui Dumnezeu pentru noi. Când suntem stresați sau îngrijorați, ne putem aduce aminte că Dumnezeu are grijă de noi și că ne-a săpat în palmele Sale. El știe tot ce se întâmplă în viața noastră și este mereu cu noi, indiferent de situația în care ne aflăm.

Să avem ferma convingere că Dumnezeu are un plan pentru viața noastră și că El lucrează pentru a-l realiza într-un mod pe care se poate să nu îl înțelegem. Uneori, ne putem simți frustrați sau descurajați când lucrurile nu merg așa cum ne-am dori, dar trebuie să avem încredere că Dumnezeu are totul sub control și că El ne va ajuta să trecem prin orice situație dificilă.

Zidurile delimitau o zonă de siguranță pentru locuitorii cetății, precum sfaturile și îndemnurile pe care ni le dă Dumnezeu în ce privește sănătatea noastră care, dacă sunt urmate, ne vor feri de boli și necazuri.

În mijlocul agitației și al incertitudinii vieții noastre, există un adevăr profund și reconfortant: iubirea necondiționată a lui Dumnezeu și grija Sa ne înconjoară mereu. Această realitate divină ne poate oferi o temelie solidă de încredere și speranță, în ciuda provocărilor și a obstacolelor pe care le întâmpină. Haideți să trăim încrederea și speranța în fiecare zi, știind că Dumnezeu este mereu cu noi.

Practic, în timpul zilei de azi, putem să ne aducem aminte de versetul studiat și să ne concentrăm pe faptul că Dumnezeu are grijă de noi. Putem să fim recunoscători pentru această iubire necondiționată și să avem încredere că El este mereu cu noi, ne îndrumă și ne ajută să trecem prin orice provocare. La finalul zilei, putem să ne rugăm și să mulțumim pentru grija lui Dumnezeu, pentru puterea și încrederea pe care ni le-a dat pentru a ne îngriji de sănătatea noastră.

 

autor: Oana Lelia Pop

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO