Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale,  și El îți va netezi cărările.
Proverbele 3:5,6

Sora mea are cel mai drăguț câine, Tootsie. Este un Shih Tzu Yorkie Mix în vârstă de 13 ani. Chiar dacă este un câine mai în vârstă, Tootsie are multă energie și personalitate. Dacă o scoți la plimbare, se mișcă cu repeziciune și încredere, cu capul sus și dând din coadă. Dacă sună soneria de la ușă, aleargă repede, lătrând febril, pentru a anunța orice posibil intrus că, deși e mică, nu se joacă. Când ne vizităm de sărbători, Tootsie este întotdeauna prima care ne salută, alergând și punându-și lăbuțele pe picioarele noastre, invitându-ne să ne aplecăm și să o mângâiem.

Zilele trecute, sora mea ne-a chemat să stăm de vorbă în timp ce ea și Tootsie erau la plimbare. În drum spre casă, sora mea ne-a arătat cum Tootsie refuză să intre pe o anumită ușă laterală a apartamentului ei. Am privit-o pe Tootsie cum sapă cu mare tenacitate! Sora mea a trebuit, practic, să o tragă înăuntru.

M-am gândit astăzi la Tootsie pentru că am avut un moment asemănător. Și eu m-am confruntat cu o ușă deschisă prin care nu voiam să trec, o nouă cotitură pe drumul meu obișnuit, care mi-a adus mai multă teamă decât emoție. Și, la fel ca Tootsie, am săpat înăuntru, încăpățânată până la refuz. „Nu merg pe acolo”, mi-am spus, fără să-mi dau seama că, de fapt, Îi spuneam „Nu” lui Dumnezeu. Imediat, imaginea lui Tootsie refuzând să intre pe acea ușă mi-a umplut mintea și a trebuit să râd de mine! Realitatea este că eram la fel de încăpățânată ca și iubitul nostru câine.

Cât de des ne suportă Dumnezeu în astfel de momente! Pentru o vreme, El ne poate permite să ne facem pe plac și să mergem pe drumul nostru, dar, în cele din urmă, așa cum numai un Tată iubitor poate face, El ne ridică și ne ajută să trecem prin ușa necunoscută pentru că El știe ce se află de cealaltă parte.

Dragă soră și prietenă, vreau să te încurajez astăzi să te încrezi în Dumnezeu pentru că El știe ce ne așteaptă și nu ne va duce acolo unde este pericol. Ne putem încrede în siguranță în El și în orice ușă pe care El o ține deschisă pentru ca noi să trecem. El promite să ne îndrepte căile, dar noi trebuie să mergem înainte. Așadar, haideți să ne încredem în Dumnezeu și să-L lăsăm pe El să ne călăuzească!

autor: LaKeisha Williams

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO