Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.
1 Petru 5:7

La un moment dat, am avut nevoie de terapie fizică pentru dureri de spate. Mă durea când mă mișcam, dar fiecare ședință de fizioterapie mă făcea încet-încet mai puternică, pe măsură ce mușchii mei slabi își recăpătau forța.

Dumnezeu m-a învățat o lecție spirituală în timpul uneia dintre ședințele acestea. Un exercițiu îmi cerea să mă întind pe un pat pe spate. I-am spus lui Bryan, kinetoterapeutul, că voi avea nevoie de ajutor pentru a mă ridica când vom termina. El a dat din cap în semn de aprobare. După antrenament, Bryan a stat lângă mine și mi-a spus: „Puneți pe mine cât de multă greutate este nevoie”. Apoi mi-a întins mâinile, iar eu mi-am pus mâinile în ale lui.

Bryan și-a închis mâinile peste ale mele în ceea ce părea a fi o strângere puternică, dar cumva blândă, și a rămas nemișcat și puternic în timp ce eu îmi transferam greutatea pe el. M-am luptat să mă ridic în picioare în timp ce am trecut de la a sta întinsă pe spate la a pune ambele picioare pe podea și, în cele din urmă, să mă ridic în picioare.

La fel cum fizioterapeutul meu mi-a spus să pun pe el atâta greutate cât am nevoie, Isus Hristos ne invită să ne punem toate poverile noastre pe El. El este suficient de puternic pentru a Se descurca cu ele și Îi pasă, cu adevărat, de noi.

Am fost uimită că, indiferent cât de mult mă sprijineam pe fizioterapeutul meu, el a rămas de neclintit. Nu s-a mișcat niciun centimetru! A reușit să stea în picioare, nemișcat. Bryan a preluat greutatea mea și a rămas lângă mine până când am supraviețuit străduinței mele și am stat în siguranță lângă el. Este exact ceea ce face Isus pentru noi!

Ne putem arunca toate grijile, neliniștile și durerile asupra Lui. El este suficient de puternic pentru a le rezolva. Și indiferent câtă durere purtăm, El poate face față greutății tuturor. El vrea ca noi să ne transferăm durerea asupra Lui. El stă lângă noi, ferm și statornic, de neclintit în capacitatea Sa de a ne purta poverile și de a ne oferi dragostea Sa.

Isus ia mâinile noastre slabe în mâinile Sale puternice și ne sprijină în orice situație. Iar pe măsură ce ne exersăm credința, ea va deveni mai puternică, deoarece Isus ne stă alături. O, prietenele mele! Nu-i așa că Dumnezeu este uimitor?

autor: Alexis A. Goring

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO