Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului.
Efeseni 6:11

Ai simțit vreodată că săgețile lui Satana sunt îndreptate toate spre tine? Poate fi vorba de o problemă de sănătate cu care te confrunți, de pierderea unei persoane dragi, de griji financiare sau pur și simplu de stresul de a încerca să supraviețuiești în această lume caustică. Nu ducem lipsă de griji sau de tristețe; poate de aceea Scriptura ne amintește să ne ducem poverile la Cel care are grijă de noi. Isus este Cel care ne poartă poverile!  

Citeam un sondaj recent realizat de Pew Research, potrivit căruia doar nouăsprezece la sută dintre americani au încredere în guvernul lor, în scădere de la peste optzeci la sută în urmă cu patruzeci de ani. Un alt sondaj a declarat că mai mult de două treimi dintre americani îi consideră pe ceilalți americani drept cei mai periculoși dușmani ai lor. Petru a scris, în prima sa epistolă către credincioșii risipiți peste tot, că aceștia trebuie să rămână puternici în fața suferinței. El i-a îndemnat să rămână tari chiar dacă sunt respinși și răniți. Și ei erau poporul special al lui Dumnezeu, vă amintiți? Creștini fiind, știm că adevăratul nostru dușman dă târcoale ca un leu care răcnește, încercând să vadă pe cine poate devora. Așadar, cum facem față acestei realități?

În Efeseni 6:10-18, Dumnezeu ne oferă instrumentele necesare pentru a lupta împotriva acestui dușman necruțător. El ne amintește să fim tari în El și în puterea Lui. Cum? Îmbrăcându-ne cu toată armura Lui, astfel încât să putem sta împotriva stăpânitorilor și puterilor lumii întunericului și împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești – centura adevărului, platoșa neprihănirii, încălțămintea Evangheliei păcii, scutul credinței, sabia Duhului, coiful mântuirii. Cel mai important, Pavel ne îndeamnă să ne rugăm fără încetare. Mă simt întotdeauna binecuvântată atunci când cineva îmi spune că se roagă pentru mine. 

Deschide-ți Biblia, sabia Duhului, și citește cum i-a ajutat Dumnezeu pe alții să depășească situații imposibile! Ia-ți un jurnal și ține evidența promisiunilor mărețe pe care le-ai invocat și a modului în care L-ai văzut pe Dumnezeu folosindu-ți credința cât un bob de muștar pentru a muta munții din loc. Când vei vedea cât de des Dumnezeu ridică un scut în jurul tău pentru a împiedica săgețile de foc să te lovească, vei fi uimită!

Pune-ți armura și amintește-ți că, deși vrăjmașul nostru poate răcni, el a fost învins la Cruce!

autor: Cheri Gatton

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO