Atunci, şarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” – Geneza 3:4,5

În seara zilei de 15 februarie 2017, tocmai terminasem un program de instruire recapitulativ despre alfabetizarea în rândul adulţilor, în Repalle, Andhra Pradesh, India, şi aşteptam autobuzul pentru a merge în alt sat. În aceeaşi seară, urma să conduc o întâlnire a Departamentului Misiunea Femeii. Dar, la un moment dat, am fost sunată de un număr necunoscut. Apelantul cu voce prietenoasă a început să îmi ceară detalii despre contul de debit de la bancă (SBI).

– Doamnă, vă sunăm din partea SBI pentru a vă informa că, în câteva luni, vă va expira cardul. Îl putem reînnoi pentru dumneavoastră dacă ne daţi ultimele patru cifre de pe card.

Mi-am dat seama că personalul de la bancă nu ar cere niciodată detaliile de pe card prin telefon şi am început să fiu suspicioasă.

– Chiar acum nu vă pot da aceste informaţii, am răspuns eu, dar mâine voi veni la SBI şi vă voi oferi toate documentele necesare.

– Dacă nu ne daţi acum ultimele patru cifre de pe card, va trebui să vă anulăm cardul. Contul dumneavoastră bancar va fi redus la zero! a venit răspunsul celui de la capătul firului, care începuse să se enerveze.

Ascultând ce îmi spune, am început să mă îndoiesc şi m-am gândit: Oare această persoană chiar are detaliile cardului meu? Dumnezeu mi-a vorbit: Nu!

– Nu vă pot răspunde la cerere în acest moment, deoarece soţul meu are cardul de debit, şi el nu este cu mine în acest moment.

Atunci bărbatul mi-a cerut să îi dau numărul de telefon al soţului meu. Când i-am spus că eu cred că era o înşelătorie şi i-am menţionat că înregistrasem convorbirea ca dovadă la poliţie, apelantul a închis imediat. Nu doar că nu am reuşit să îl sun înapoi, dar SBI mi-a confirmat că ei nu făceau astfel de apeluri.

Acest incident îmi aminteşte de modul în care Satana a înşelat-o pe Eva şi a adus distrugere în această lume frumoasă creată de Dumnezeu. La început, cuvintele lui Satana au părut prietenoase, la fel ca ale escrocului. Dar urmăreau atingerea scopului său, nu să o ajute pe Eva. „Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi” (2 Timotei 3:13).

Doamne, Îţi mulţumesc că mi-ai dat agerimea şi cunoştinţa la momentul potrivit pentru a putea evita păcăleala!

Uma Chinnaiah

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO