Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Mat. 4,23-25; 8,25-27; 11,2-6; 12,22.23; Fapte 3,19-21.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Cand a vazut gloatele, I s-a facut mila de ele, pentru ca erau necajite si risipite, ca niste oi care n-au pastor.” (Matei 9,36)

Chiar si cea mai superficiala lectura a raportului biblic al vietii lui Isus, asa cum este el prezentat in Evanghelii, descopera un lucru interesant: cu exceptia evenimentelor extraordinare legate de nasterea Sa, despre copilaria lui Isus si despre anii de inceput ai vietii Sale ca adult ni se spun foarte putine lucruri. Lipsa aceasta de informaţii autorizate a condus la tot felul de speculaţii, de-a lungul secolelor, in legatura cu ce a facut Domnul Hristos in acesti ani pierduti. Cu toate acestea, nimic nu se compara cu descrierea pe care o face Ellen G. White, in capitolul „Ca un Prunc” din cartea Hristos, Lumina lumii.
Biblia, in schimb, se concentreaza asupra vietii de adult a lui Isus, in special asupra celor trei ani si jumatate ai lucrării Sale speciale. Dar ce ani au fost acestia!
Lumea nu a mai trait nimic asemanator. Lucrarile Sale, intotdeauna pentru altii si caracterizate de consecventa, sunt prezentate ca dovada a zorilor unei ere noi – nasterea Imparatiei lui Dumnezeu. In momentul in care Predica de pe Munte s-a incheiat, scena s-a schimbat brusc, Isus indreptandu-Se imediat catre implinirea nevoilor oamenilor (vezi Mat. 8, 9). La Isus nu erau doar vorbe. El Isi sustinea si Isi dovedea cuvintele prin fapte. Imparatia lui Dumnezeu venise, iar Isus era acolo sa o inaugureze.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO