[marți, 25 august] Prezintă adevărul cu iubire

Prietenia nu este de ajuns pentru a-i câștiga pe oameni pentru Hristos. S-ar putea să avem mulți prieteni, oameni în prezența cărora ne bucurăm să fim și care, la rândul lor, se bucură să fie cu noi. Dar, dacă nu le spunem niciodată ce înseamnă Isus pentru noi și cum ne-a schimbat El viața, prietenia noastră poate să aibă prea puțin impact pentru veșnicie. Bineînțeles, s-ar putea ca prezența noastră să fie plăcută, dar Dumnezeu dorește să fim mai mult decât o companie agreabilă. Simpla prietenie nu-i aduce pe oameni la Hristos, însă o atitudine
neprietenoasă îi poate îndepărta de El.

 

Apostolul Pavel ne amintește să spunem „adevărul în dragoste” (Efeseni 4:15, NTR). Legăturile de prietenie sunt create atunci când suntem de acord cu oamenii atât cât se poate, când dăm dovadă de acceptare și le facem un compliment atunci când este cazul. Cât de important este să ne facem un obicei din a căuta ce e mai bun în oameni, în loc de a căuta răul!

 

4. Fă o listă cu câteva lucruri specifice pentru care Pavel îi laudă pe tesaloniceni.

 

2 Tesaloniceni 1:1-4

„Pavel, Silvan şi Timotei, către Biserica tesalonicenilor, care este în Dumnezeu, Tatăl nostru, şi în Domnul Isus Hristos: 2 Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos! 3 Trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fraţilor, cum se şi cuvine, pentru că credinţa voastră merge mereu crescând şi dragostea fiecăruia din voi toţi faţă de ceilalţi se măreşte tot mai mult. 4 De aceea ne lăudăm cu voi în Bisericile lui Dumnezeu pentru statornicia şi credinţa voastră în toate prigonirile şi necazurile pe care le suferiţi”.

 

Sunt unii oameni care parcă se delectează căutând ceva greșit la alții. Parcă le face plăcere dacă reușesc să găsească un lucru pe care altul nu l-a făcut bine, dacă nu din alte motive, pentru că pur și simplu îi face să se simtă ei bine.

 

Apostolul Pavel a fost la polul opus. El căuta ce era mai bun în bisericile pe care le slujea. În mod cert, el a mustrat rătăcirea și nu a scuzat păcatul, dar ținta lui a fost zidirea bisericilor pe care le-a înființat. O modalitate de a face aceasta era să scoată în evidență ceea ce oamenii făceau bine.

 

Afirmația lui Ellen G. White cu privire la relațiile pozitive este remarcabilă. „Dacă ne-am smeri înaintea lui Dumnezeu și am fi buni, cu o purtare aleasă, cu o inimă gingașă și plini de milă, ar fi o sută de convertiri la adevăr acolo unde acum nu este decât una.” „Mărturii”, vol. 9, p. 189

 

Reflectă puțin asupra afirmației de mai sus. Ce ar însemna pentru biserica ta dacă bunătatea, purtarea aleasă, gingășia și mila s-ar revărsa din inima fiecărui membru? Cum ar arăta biserica? Cercetează-ți inima și întreabă-te cum ai putea îmbunătăți lucrurile în privința aceasta.

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO