Semnul lui Dumnezeu și semnul fiarei

 Şi balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus să facă război cu rămăşiţa seminţei ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi ţin mărturia lui Isus Hristos. Apocalipsa 12:17

Apocalipsa 12 se încheie cu imaginea în care Satana se pregătește mânios să facă război cu poporul credincios al lui Hristos. Capitolul 13 îl înfățișează făcând pregătiri pentru bătălia finală, cu ajutorul a doi aliați, reprezentați ca două animale fioroase. Ca antiteză a Trinității divine (vezi Apocalipsa 1:4-6), aceste trei puteri formează o triadă nesfântă care se opune lucrării lui Dumnezeu de mântuire și încearcă să câștige loialitatea locuitorilor pământului.

De aici înainte vom discuta în principal, dar nu exclusiv, despre profeții care urmează să se împlinească. Prin ele, Dumnezeu ne dezvăluie ce se va întâmpla în timpul sfârșitului, ca să nu fim luați prin surprindere.

Totuși profețiile acestea nu ne spun când și exact cum se vor derula evenimentele. Să avem deci grijă să nu facem speculații. Și să nu uităm că profețiile din Apocalipsa au două scopuri practice: să ne învețe cum să trăim astăzi și cum să ne pregătim pentru viitor.

2 martie – Ziua de rugăciune a femeii

BIBLIA ȘI CARTEA ISTORIA MÂNTUIRII – STUDIU LA RÂND

Biblia: Numeri 9–15

  1. Când puteau prăznui Paștele cei care, din motive obiective, nu îl puteau prăznui la data stabilită?
  2. Ce zicea Moise când pornea chivotul și când îl așezau?
  3. De când îi slujea Iosua lui Moise?
  4. În ce situație „s-au îndărătnicit” israeliții să iasă la luptă fără chivot și fără Moise?

Istoria mântuirii, cap. 53

  1. Ce au găsit cei care căutau adevărul?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO