Când apar conflicte

 27. Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos. 28. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus. Galateni 3:27,28

Una dintre cele mai dificile sarcini ale bisericii creștine este păstrarea unității când apar diferențe de opinie în chestiuni legate de identitatea și de misiunea ei. Diferențele acestea pot avea consecințe devastatoare.

Comunitățile creștine de astăzi nu se deosebesc cu nimic de cele din Noul Testament. Oamenii sunt oameni și inevitabil apar conflicte, uneori chiar și în aspecte importante. În biserica primară, unele conflicte au apărut din cauza unui presupus prejudiciu adus unei categorii de persoane și din cauza interpretării diferite a unor relatări și practici importante din Vechiul Testament. Tensiunile acestea ar fi putut distruge biserica încă din prima ei etapă de existență dacă apostolii și conducătorii n-ar fi căutat îndrumare la Duhul Sfânt și în Scripturi pentru a le aplana.

În urmă cu câteva săptămâni, am studiat despre experiența
unității în biserica primară. Săptămâna aceasta vom vedea cum a rezolvat biserica primară conflictele interioare care au lovit în unitatea ei și care i-au pus în pericol existența. Care au fost mai exact conflictele acestea, cum au fost ele rezolvate și ce putem învăța astăzi din aceste experiențe?

17 noiembrie – Dar pentru Speranţa TV (colectă)

BIBLIA ȘI CARTEA ISTORIA MÂNTUIRII – STUDIU LA RÂND

Biblia: Geneza 21–27

  1. Ce anume l-a pus Abimelec pe Avraam să jure?
  2. Cum se numea întâiul născut al lui Nahor și unde mai este întâlnit numele lui?
  3. Cine „s-a așezat în fața tuturor fraților lui”?
  4. Din ce cauză spunea Rebeca: „M-am scârbit de viață”?

Istoria mântuirii, cap. 38

  1. Ce anume a scotit (prevăzuse) Pavel în mod greșit?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO