„Ei vor vedea fața Lui și Numele Lui va fi pe frunțile lor.” (Apocalipsa 22:4)

Ascultă ediția audio aici.

Minunatul verset din Apocalipsa are de-a face cu cea mai așteptată întâlnire a oricărui pământean – întâlnirea dintre Creator și creatură. Ce gând minunat să privești fața lui Hristos, pe care nu ai văzut-o niciodată, dar care îți va părea așa de cunoscută de parcă o știai dintotdeauna!

Am trăit o experiență deosebită în sensul acesta, pe care aș vrea să ți-o împărtășesc.

În vara anului 2007, eram în capitala Spaniei pentru a munci în vederea achitării taxelor școlare. Deși am plecat împreună cu tatăl meu, o veste neașteptată l-a obligat să se întoarcă în țară. După rezolvarea problemei, tatăl meu s-a întors la muncă în Spania. Am plecat împreună cu unchiul meu la aeroportul Barajas-Madrid ca să ne întâlnim cu el. După aterizarea avionului, tata s-a rătăcit prin mulțimea oamenilor din aeroport. Deși ne auzeam din când în când la telefon, totuși nu reușeam să ne găsim. Am început să ne îngrijorăm cu privire la el. Cum aveam să dăm de el? Am hotărât cu unchiul meu ca el să o ia într-o direcție a aeroportului, iar eu, în cealaltă. În cele din urmă, privind printre pâlcurile de oameni care veneau și plecau, l-am observat pe tatăl meu. Și acum, după treisprezece ani, când scriu aceste rânduri mă cuprinde acea emoție de bucurie pe care am trăit-o când am descoperit fața tatălui meu. L-am găsit în sfârșit, era „salvat”!

Această istorie descrisă de mine este doar o reflectare palidă în comparație cu ce vom trăi privind fața Mântuitorului și a Tatălui ceresc.

Ultima parte a versetului – „Numele Lui va fi pe frunțile lor” – este strâns legată de prezent. Această expresie este un simbol al faptului că noi deja Îi aparținem lui Dumnezeu prin acceptarea lui Hristos ca Domn și Mântuitor personal, viața noastră fiind o viață de consacrare în slujba Lui.

De aceea, fiecare zi pe Pământ o trăim, prin credință, ca prima zi din cer, bucurându-ne să Îl descoperim pe Dumnezeu în experiențele vieții, în natură, în relațiile dintre noi și în Cuvântul Său.

Provocare:

Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

Daniel Daniluc
Conferința Moldova

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO