Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie


„Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția cerurilor.” (Matei 18:3)

Ascultă ediția audio aici.

Copiii rămân, indiferent de vârsta lor, cei mai buni critici ai părinților, tocmai de aceea vorbele și faptele adulților au nevoie să fie întotdeauna corelate și pline de valori, astfel încât să genereze în cei mici dorința de a fi asemenea celor care i-au crescut, i-au educat. Lecția esențială din acest pasaj este chemarea de a fi smeriți, umili, asemenea acelora pe care i-am primit în dar din partea Cerului – copilașii noștri. Cred că ești de acord cu mine că, de cele mai multe ori, ne este destul de greu să transpunem în mod pragmatic smerenia văzută la cei mici și, pe bună dreptate, întrebări precum: „Ce înseamnă această smerenie? Cum să o aplicăm astfel încât să fie parte activă din viața noastră?” răsună în mintea fiecăruia chiar în aceste momente.

Seara, după cină, o învățătoare a început să corecteze temele elevilor ei. Soțul era în aceeași cameră, avea telefonul în față și juca un joc banal. După ce a terminat de citit ultima temă, femeia a început să plângă, apoi i-a povestit:

— Ieri le-am dat ca temă elevilor mei de clasa I să scrie o compunere având ca titlu: „Cea mai mare dorință a mea”. Ultima m-a făcut să plâng. Ascultă ce a scris: „Dorința mea este să devin un telefon inteligent. Părinții mei își iubesc telefoanele mobile foarte mult. Le pasă atât de mult de ele, încât uneori uită să mă mai iubească pe mine. Dacă le sună mobilul, aud imediat și fug să răspundă. Dacă eu plâng, se joacă în continuare pe telefon, pe mine nu mă aude nimeni. Se joacă tot felul de jocuri pe telefon, dar cu mine nu vor să se joace niciodată, nu mă ascultă niciodată, nici măcar atunci când le spun ceva important. Așa că, da, cea mai mare dorință a mea este să devin un telefon inteligent.”

După ce femeia a terminat de citit, soțul a întrebat-o cine a scris tema.

Profesoara s-a uitat la el și i-a răspuns:
— Fiul nostru.

Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia!

Provocare:

Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

Costel Gogoneață
Conferința Muntenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO