„Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel legea lui Hristos.” (Galateni 6:2)

Ascultă ediția audio aici.

Biblia și Spiritul Profetic abundă de îndemnuri pentru părinți de a-și susține copiii în rugăciune. Peste tot găsim pasaje care îi învață pe părinți cum să îi sprijine în rugăciune pe cei care le-au fost dați în îngrijire pentru o vreme. Nicăieri însă nu găsim sfaturi adresate copiilor în care sunt îndemnați să îi susțină pe părinți în rugăciune. Am ajuns la un punct al maturității în care ne dăm seama că acești supereroi ai copilăriei noastre nu sunt atotștiutori, atotputernici. Vedem în ochii lor oboseala de la atâta veghere, chiar dacă buzele lor nu o spun. Le vedem mâinile trudite de atâta slujire. Dar acești îngeri cu chip de om sunt limitați și uneori depășiți de lumea în care trăim și care se mișcă așa de repede pe lângă ei.

Noi, mugurii credinței lor, lumina ochilor lor, avem datoria să îi purtăm în rugăciune. Și ei sunt ispitiți, încercați, în fel de fel de moduri. Uneori, chiar și noi îi punem la încercare! Cu cât înaintăm în vârstă, noi, copiii lor, devenim parteneri ai lor în viața de credință. A ne susține reciproc este ceva natural pentru semenii care merg împreună spre Cer.

„Dumnezeu dorește ca familiile noastre să fie simboluri ale familiei cerești. Fie ca părinții și copiii să aibă în minte acest lucru în fiecare zi, raportându-se unii la alții ca membri ai familiei lui Dumnezeu. Atunci viețile lor vor constitui pentru lume o imagine a ceea ce pot fi familiile care Îl iubesc pe Dumnezeu și păzesc poruncile Sale” (CA, p. 16). Împreună, susținându-ne reciproc, vom înainta spre casa cerească și vom fi o lumină și pentru cei din jurul nostru.

Și ce se întâmplă dacă părinții mei nu sunt temători de Dumnezeu? Din proprie experiență, vă spun că ei au nevoie cu atât mai mult să fie susținuți în rugăciune. Rugăciunea de mijlocire le deschide îngerilor ușa să poată să acționeze și să îi protejeze pe cei care nu cer asta ei înșiși.

Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită!

Provocare:

Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

Cristina Capră
Conferința Oltenia

 


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO