„Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață!” (Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

Ascultă ediția audio aici.

Bunătatea Domnului nu are margini, iar iubirea Sa față de făpturile Sale nu cunoaște limite, totuși dreptatea Sa este la fel de statornică. Despărțiți de El, noi suntem fără acoperire, fără putere. De aceea, în fiecare dimineață ne cheamă la o întâlnire cu El, la o adăpare din izvorul nesecat al harului Său. În fiecare zi, Dumnezeu ne adresează invitația să Îl întâlnim în locul secret al inimii noastre pentru a ne umple de putere și iubire pentru ziua respectivă.

De multe ori auzim îndemnuri la redeșteptare și reformă. Este nevoie de astfel de momente. Ce ar fi însă dacă fiecare dintre noi ar beneficia de această redeșteptare în fiecare zi prin comuniune profundă cu Dumnezeu? Ce ar fi dacă, în loc să alergăm năuci din zori de zi, ne-am lua timp să ne umplem sufletele de liniștea Cerului, dacă, în loc să pornim grăbiți în fiece dimineață, ne-am programa o întâlnire cu Prietenul nostru cel mai bun? Nu-i așa că zilele noastre ar trece mult mai lin, mai pline de sens? Nimic nu mai doare la fel de mult, nu te mai agită, nu te mai duce la capătul răbdării atunci când știi că lângă tine e Dumnezeul universului, când știi că la dreapta ta stă Cel care a purtat povara lumii și a ieșit biruitor pentru tine.

În fiecare dimineață, Dumnezeul universului este dispus să stea de vorbă cu noi și să ne umple cu Duhul Său cel Sfânt. Să profităm din plin de această ofertă! Bunătatea și îndurarea lui Dumnezeu se înnoiesc în fiecare dimineață. Să ne înnoim și noi legământul de loialitate față de El!

Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta!

Provocare:

Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

Cristina Capră
Conferința Oltenia

 


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO