„Niciunul nu va mai învăța pe aproapele sau pe fratele său, zicând: «Cunoaște pe Domnul!» Ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul, căci le voi ierta nelegiuirea și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.” (Ieremia 31:34)


 


Ascultă ediția audio aici.


 
Verbul „a cunoaște” acoperă o multitudine de sensuri: de la a lua cunoștință de ceva la a avea experiența vieții. Totuși, expresia „a cunoaște pe Dumnezeu” depășește ca importanță și acoperă orice cunoaștere care se încadrează în cadrul moral. Isus spunea: „Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu” (Ioan 17:3).

Este un privilegiu să-l ajuți pe un copil cu tot ce poți să Îl cunoască pe Dumnezeu. Iată doar câteva sugestii de care ai putea ține cont în demersul tău, fie că este vorba de copiii tăi sau de copiii copiilor tăi:

‒ Oferă-le copiilor chiar de când sunt foarte mici învățături biblice temeinice și dragoste!

‒ Ajută-i să devină răspunzători față de Dumnezeu!

‒ Încurajează-i să trăiască în propria experiență diferitele aspecte ale apropierii de Isus: să cunoască dragostea și încrederea în Dumnezeu, să aibă sentimentul de vinovăție, să le pară rău și să mărturisească atunci când au făcut ceva rău, să îi ierte pe alții, să facă un efort pentru a-și schimba comportamentul, să îi ajute pe alții, să se roage și să citească Biblia!

‒ Învață-i pe copii să ia decizii mărunte, alegând între bine și rău chiar de când sunt foarte mici!

‒ Fă tot posibilul ca biserica în care ești membru să fie o comunitate caldă, preocupată de binele oamenilor!

Nu există în viața aceasta un domeniu al cunoașterii mai important decât cel al cunoașterii de Dumnezeu. Fă tot ce poți ca fiecare copil să aibă parte de această cunoaștere! Roagă-te să fii o carte deschisă ca fiecare copil să Îl cunoască pe Domnul!

Doamne, dă-ne cuvinte potrivite pentru a le vorbi în fiecare zi copiilor din jurul nostru despre Tine!

Provocare:

Vorbește-i astăzi unui copil despre iubirea lui Dumnezeu! Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea înțelepciune ca să o faci cât mai frumos cu putință!
 


Romică Sîrbu
Uniunea de Conferințe


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO