Imposibil să nu dai. Dar ce dai?


„Atunci, Petru i-a zis: «Argint și aur n-am, dar ce am, îți dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă!»” (Faptele apostolilor 3:6)


 


Ascultă ediția audio aici.


 
Cu sau fără intenție, conștienți de efecte sau nu, după un plan bine stabilit sau la întâmplare, indiferent cine suntem, în fiecare zi oferim. Oferim multora, și mai ales copiilor. Ei cresc prin ceea ce le oferim.

Marea întrebare este ce le oferim. În afara lucrurilor materiale necesare susținerii vieții, ce alte domenii vizăm ca zone în care să investim? Știm că lumea noastră este parte a marii lupte dintre Hristos și Lucifer. În acest context în care Diavolul depune eforturi susținute pentru pierderea copiilor și tinerilor noști, ceea ce oferim ca părinți, ca membri ai bisericii și ca slujbași poate fi decisiv.

Ce ofertă avem astăzi pentru lumea celor ce vin după noi? Cu ce încercăm să luăm fața concurenței obraznice a răului? Astăzi e șansa noastră să oferim ceva ce nu poate fi egalat.

„Nu există o lucrare mai nobilă pe care am putea s-o facem, nu putem aduce un folos mai mare societății decât acela de a le da copiilor noștri o educație corespunzătoare, întipărind în mintea lor, prin cuvânt și exemplu, principiul important că în viață curăția și sinceritatea țintelor îi vor califica cel mai bine pentru a-și face partea lor în lume” (PFEC, p. 153).

Oferă astăzi:

‒ o încurajare copilului biruit de ispită, deznădăjduit sau celui ce încearcă să facă un pas mai aproape de Cer; copiii au nevoie de încurajarea noastră pentru a alege și a merge pe drumul cel bun;

‒ un zâmbet de acceptare și bunăvoință celui ce a dezamăgit sau un zâmbet de încurajare celui ce se îndreaptă spre înalt;

‒ o îmbrățișare caldă și curată celui ce dă semne că vrea să dezerteze sau celui ce are nevoie de-o asigurare că face bine ceea ce face;

‒ o rugăciune tainică, un dar neștiut, dar eficient și recunoscut de Cer.

Azi este ziua darurilor ce construiesc veșnicia în inimi de copil. Roagă-te și dăruiește-te!

Doamne, fă-ne astăzi mai atenți la nevoile celor din jur și ajută-ne să le venim în ajutor cu înțelepciune și dragoste!

Provocare:

Oferă din timpul tău unui persoane care are nevoie de ajutor!
 


Romică Sîrbu
Uniunea de Conferințe


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO