Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila, i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.” (Faptele 16:29-31)

În urma unei percheziţii făcute de organele Securităţii, am fost mutat disciplinar. Impresia despre acei ofiţeri era una deplorabilă. Mai târziu, între 1990 şi 1992, am avut ocazia să oficiez botezul a doi ofiţeri de poliţie, unul pensionar şi celălalt încă în funcţie. Erau oameni sinceri, care aveau nevoie de mântuire.

Pavel şi Sila trebuie să fi fost surprinşi de atitudinea temnicerului, care i-a băgat în celula „dinăuntru” (Faptele 16:24) a temniţei, cea întunecoasă şi insalubră, imobilizându-i în unelte special concepute. Era un posibil fost soldat, neimpresionat de cruzimea metodelor de tortură. Comportamentul lui Pavel şi Sila era neobişnuit. Chinuiţi, cântau. Era miezul nopţii. Intervenţia divină care a zguduit închisoarea a făcut să se deschidă toate uşile închisorii şi să-l trezească pe temnicer. Evaluând consecinţele evadării, era gata să se sinucidă. Oprit de Pavel, temnicerul ia o lumină ca să verifice prezenţa deţinuţilor. Rezultatul: toţi erau prezenţi. Uimit, temnicerul pune o întrebare inspirată, pe care probabil nu a înţeles-o decât mai târziu: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?” Răspunsul lui Pavel a fost scurt şi prompt. În noaptea aceea, temnicerul s-a schimbat. I-a dus acasă la el pe cei doi, le-a spălat rănile provocate şi, în mijlocul unei mese de părtăşie, a cerut botezul, el şi cei din casa lui.

Pare imposibil, şi totuşi puterea lui Dumnezeu nu are limite pentru cei care-L caută.

În jurul nostru mai sunt mulţi dintre cei care sunt atenţi la ceea ce facem, cum vorbim, cum ne comportăm, evaluând cu grijă toate acestea. Mărturia noastră verbală nu este lipsită de importanţă, dar este mult întrecută de modul nostru de viaţă. Astăzi ne stă înainte o nouă zi în care Îl putem prezenta pe Isus prin felul nostru de a fi. În realitate, pentru aceasta trăim…

Doamne, ajută-ne să Te reprezentăm cu cinste înaintea oamenilor!

Iosif Suciu, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO