Era în țara Uț un om care se numea Iov. Și omul acesta era… (Iov 1:1)

Prima calitate care este amintită în dreptul lui Iov este aceea că era om. Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Sa. Prin păcat, chipul lui Dumnezeu a fost șters. Prin răscumpărare, omul poate fi remodelat după chipul și asemănarea cu Dumnezeu.

Atunci când pierde chipul lui Dumnezeu, omul poate coborî la nivelul animalelor sau poate „urca” la nivelul demonilor. El se conduce după „îmi place”, sau după „lasă că știu eu mai bine”.

Sfânta Scriptură spune, în primul rând, cine era Iov și apoi ce făcea el. Dumnezeu apreciază cine este Iov și apoi ce face el. Satana nu contestă ce făcea Iov, ci contestă cine era el. Parcă spune: „Iov face, dar nu este.”

Era în august 2017. Trei persoane din România au ajuns pe aeroportul internațional din Miami, Florida și au luat un taxi pentru a merge la hotel. Urmau să participe la o conferință internațională. Doamna, profesor universitar, era lângă șofer. Taximetristul, aproape de pensie, era originar din Ecuador. Când au ajuns la hotel, doamna s-a uitat la aparatul de taxat, a numărat banii, a pus 5$ în plus și a plătit. Taximetristul a numărat și el banii și a spus că mai trebuie încă 20$. A urmat o discuție scurtă. Doamna s-a simțit înșelată, dar până la urmă a plătit și a coborât. Taxiul a plecat.

La hotel, încă erau în holul de la intrare când taximetristul s-a întors după aproape 45 de minute. Avea în mână o pereche de ochelari de soare. S-a apropiat de doamna profesor și a întrebat-o dacă sunt ai ei. Răspunsul a fost că nu. Șoferul a insistat și a spus că i-a găsit în mașină după ce a coborât. Doamna a verificat în geantă și a spus foarte sigură că acei ochelari nu îi aparțin. „Îmi cer scuze!” a spus el. „Știu că nu sunt ochelarii dumneavoastră! Am vrut doar să verific dacă sunteți oameni. După ce am plecat, am mai socotit o dată și am descoperit că am luat cu 20$ mai mult.” I-a dat doamnei înapoi cei 20$ plus 5$, bacșișul primit, și, cu un zâmbet larg, a dispărut.

„Fiecărui copil al umanității, candidat la coroana nemuririi, i se spun aceste cuvinte ale Inspirației: «Întărește-te și fii om!» Cei care cedează înaintea plăcerilor trebuie să fie călăuziți pentru a vedea și simți că este nevoie de o mare reformă pe tărâm moral, dacă vor să fie oameni.” (Divina vindecare, p. 174.5)

„A fi domn e o întâmplare, a fi om e lucru mare!”

Eduard Călugăru, trezorier, Uniunea de Conferințe

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO