Iosif a zis fraților săi: „Eu sunt Iosif! Mai trăiește tatăl meu?” Dar frații lui nu i-au putut răspunde, așa de încremeniți rămăseseră înaintea lui. (Geneza 45:3)

E ști scos din groapă și îi mai zărești o dată pe Iuda, Levi, Ruben și pe ceilalți frați ai tăi. Până și haina ta este la ei în mână. Te uiți la pumnii lor strânși și vezi banii care vorbesc despre lipsa de prețuire a fraților tăi pentru tine, atât valorezi tu pentru ei – prețul unui sclav.

Da, așa cum ai înțeles, astăzi vreau să te așezi în locul lui Iosif. Care ar fi fost ultimele argumente pe care le-ai folosi pentru a-i convinge să nu te vândă? Mai mult decât atât, i-ai mai ierta, i-ai mai iubi?

Peste ani, în palatul din Egipt, Iosif stă înaintea lor și îi întreabă: „Tata mai trăiește?” Încremeniți, cu o lipsă de reacție ușor explicabilă, frații lui Iosif tac pe moment. Peste ani, pe lemnul crucii, Isus Îl întreabă direct pe Tatăl de ce L-a părăsit. Și din nou, cel puțin o aparentă tăcere. Oare cum te simți când întrebi de Tata și nu primești niciun răspuns vizibil, când poate ai cea mai mare nevoie de o asigurare cel puțin verbală venită din partea Lui?

Astăzi, chiar dacă Cerul crezi că tace și lipsa aceasta de reacție te face să simți că ești singur, vândut de frați, părăsit de cei dragi, tăcerea Cerului va face ca răspunsul de mâine să fie cu atât mai frumos în dreptul tău. Și la fel cum S-a îngrijit de Iosif, Dumnezeu îți poartă de grijă chiar și atunci când ai de străbătut cel mai greu drum din viața ta. „Dumnezeu nu l-a lăsat pe Iosif să meargă singur în Egipt. Îngerii au pregătit calea pentru primirea lui.” (Istoria mântuirii, p. 101)

Tu, dacă asculți de Tata, vei primi nu o haină pestriță, ci una albă. Dacă asculți de Tata, chiar dacă astăzi nu auzi glasul Său, va veni ziua în care Îl vei auzi chemându-te la viață veșnică.

Până atunci îndrăznesc să te întreb: Îl ai pe Tata cu tine în tot ce faci? Și nu aștept tăcere, ci un răspuns. Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi (1 Ioan 4:12). Iubirea aceasta se vede, se trăiește și ți-L aduce pe Tata mai aproape.

Ioan Alin Feier, trezorier, Conferința Transilvania de Nord

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO