Darurile spirituale sunt pentru slujire

„În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiți în necunoştinţă.” 1 Corinteni 12:1

Lucrarea Duhului Sfânt este de a ne da putere pentru slujire. Aici se văd manifestările supranaturale ale Duhului Sfânt. În urma lucrării Sale sunt date darurile spirituale. Aşa se face că ajungem să vedem profetizări, şi vorbiri în limbi şi vindecări şi minuni. Manifestările supranaturale sunt date întotdeauna pentru a sluji pe alţii.

Nimeni nu primeşte darurile spirituale şi împuternicirea pentru slujire fără să fi trecut mai întâi prin lucrarea de curăţire a Duhului Sfânt. Când Duhul Sfânt îşi face cu adevărat lucrarea, roadele Duhului apar înaintea darurilor. Aceasta ne spune că nu ne putem aştepta ca un beţiv ieşit din şanţ şi ajuns întâmplător la o adunare de evanghelizare să primească dintr-odată darurile Duhului doar pentru că cineva şi-a pus mâinile pe capul său. Aceast lucru este imposibil.

Un om în oraşul Phoenix, USA, avea multe probleme. El bea mult alcool, îşi bătea soţia, striga la copii, spărgea mobila. Într-o noapte, fiind complet descurajat, se gândea să se sinucidă. A trecut pe lângă un cort în care se ţinea o adunare de evanghelizare, apoi s-a întors şi a intrat ca să participe la adunare. Cineva şi-a pus mâinile peste el, şi a „primit Duhul Sfânt.” Pe loc a început să vorbească în limbi. Ce-aţi spune despre aceasta?

Nu numai că a vorbit în limbi dar, în urma acestei experienţe nu şi-a mai bătut soţia, n-a mai distrus mobila şi n-a mai făcut nimic din relele pe care le făcea înainte. Se pare că pentru el biruinţa a venit prin darurile primite de la Duhul Sfânt.

Dacă veţi studia subiectul darurilor Duhului Sfânt, veţi descoperi că ele nu sunt date niciodată pentru a schimba viaţa unei persoane. Ele nu ne sunt date ca să ne facă sfinţi sau fericiţi. Le primim ca să devenim folositori. Oricare alt uz sau scop al darurilor duhovniceşti este o amăgire. Aceste manifestări sunt întotdeauna pentru slujire şi mărturie. Dacă această problemă vă este clară în minte, înseamnă că aveţi uneltele necesare ca să puteţi privi la manifestările spectaculoase din zilele noastre fără a fi înşelaţi.

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO