„Alegeţi astăzi cui vreţi să-I slujiţi.” Iosua 24:15

Persoana care are acea legătură de durată cu Hristos, prin părtăşie şi comuniune zilnică, bazată pe o viată devoţională, a ales să pună pe Dumnezeu la cârma vieţii Sale. În cadrul acestei relaţii, pe măsură ce Dumnezeu ne călăuzeşte spre mai sus, în fiecare moment noi fie că depindem total de puterea Sa sau depindem 100 la sută de noi înşine.

Satana încearcă în mod continuu să distragă atenţia noastră astfel ca noi să nu stăm la adăpostul dependenţei de puterea lui Dumnezeu când noi începem să încercăm a lupta împotriva Satanei prin propria noastră putere, când noi începem să ne concentrăm atenţia asupra comportamentului şi performanţei noastre, atenţia ne va fi îndepărtată de la Isus, şi dependenţa noastră de puterea Lui este întreruptă. Aceasta se poate întâmplă chiar când legătura noastră cu El a continuat zi după zi. Ori de câte ori atenţia noastra se concentrează asupra păcatelor, slăbiciunilor şi problemelor noastre, noi suntem biruiţi.

Dacă o persoană alege să stabilească o legătură trainică cu Hristos, direcţia vieţii sale spirituale va fi spre în sus. Dumnezeu controlează înaintarea acestei persoane aducând-o cât se poate de repede către o dependenţă continuă de puterea Sa. Pe măsură ce vom creşte în credinţă, vor veni perioade când vom privi la Isus, şi alte perioade când ne vom deslipi privirile de la Isus şi le vom îndrepta spre noi înşine, şi aceasta se poate întâmpla în cursul oricărei zile.

Un lucru minunat este că Dumnezeu nu ne judecă după ocazionala faptă bună sau rea care a survenit ca rezultat al felului în care trăim. El priveşte mai degrabă la tendinţă, la direcţia vieţii noastre. Dacă noi am ales în mod deliberat să ne plasăm sub călăuzirea Lui zi după zi, căutând legătura cu El, El ne va conduce la totală şi continuă dependenţă de puterea Sa. Creşterea în viaţa creştină este în esenţă o creştere ce se traduce prin a învăţa să stăm într-o cât mai constantă dependenţă de Isus.

Dacă nu am ales să avem o legătură zilnică cu Hristos, dacă nu înţelegem cum să folosim în mod corespunzător voinţa noastră, şi unde să depunem eforturi omeneşti, şi dacă vom continua să căutăm a lupta împotriva păcatului şi a diavolului prin propriile noastre puteri, atunci direcţia vieţii noastre va fi spre în jos. Oricine nu are o legătură continuă cu Domnul Isus, indiferent dacă El a fost sau nu vreodată cu adevărat creştin, predă de fapt Satanei controlul direcţiei de înaintare a vieţii. Partea noastră este să alegem dezvoltarea legăturii cu Hristos, astfel ca să putem fi conduşi la o totală şi continuă dependenţă de puterea lui Hristos.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO