Legătura neîntreruptă cu Dumnezeu

„Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtășia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.” 1 Corinteni l:19.

Aș dori să vă spun o parabolă. Acum mai bine de 20 de ani în urmă m-am îndrăgostit de o fată frumoasă. Ea locuia în San Francisco, iar eu în Los Angeles. A venit și ziua în care, la San Francisco, părinții ei pregăteau nunta, cum fac părinții unei mirese cuminți, și când pastorul mi-a pus întrebările de rigoare, iar eu am fost de acord. El ne-a declarat soț și soție. După nuntă ea a mers la casa părinților în San Francisco, iar eu m-am întors la Los Angeles. După vreo doi ani cineva m-a întrebat dacă sunt căsătorit, iar eu am spus: „Da, sunt.” La care ei au zis: „Dar nu ți-am văzut niciodată soția.” „Nici eu n-am văzut-o de doi ani.” „Când a fost asta?” „În ziua când ne am căsătorit.” „Nu ai mai văzut-o de atunci? Dar îi scrii?” „Nu.” „Și mai spui că sunteți căsătoriți?” „Da, suntem, am și certificatul cu care pot dovedi.” (V-am spus că aceasta este doar o parabolă.)

Există oameni care au fost botezați cu ani în urmă, care în mod aparent au spus da, și care au certificatul de botez ca dovadă. Dar o relație nu poate exista fără comunicare.

Pe măsură ce noi continuăm comunicarea, relația cu Hristos, vom avea ceea ce se cheamă neprihănire. Chiar și Biblia ne numește neprihăniți. Dar oare suntem noi vreodată neprihăniți? În 2 Corinteni 5:21 ni se spune: „Fiindcă Dumnezeu L-a făcut păcat pentru noi.” A devenit El păcat pentru noi? Da. A devenit El vreodată păcătos? Nu! Isus a fost făcut păcat pentru noi, dar nu a devenit niciodată păcătos. „Ca noi să putem fi făcuți neprihănirea lui Dumnezeu în El.” Ne face aceasta neprihăniți, mai mult decât prima parte a textului L-a făcut pe El păcătos? Nu. Noi suntem neprihăniți doar în El.

Ce înseamnă „în El”? Mai există încă un text care pare greu de înțeles. 1 Ioan 5:12: „Cine are pe Fiul are viața.” V-ați gândit vreodată ce înseamnă să ai pe Fiul? Noi spunem că avem un prieten. Eu am o soție, dumneata ai o soție ori un soț. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că ai o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu El. Noi suntem făcuți neprihăniți atâta timp cât rămânem în El.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO