Asigurarea că suntem primiți

„Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul, și crede în El, să aibă viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.” Ioan 6:40.

Dacă ai avea ocazia de a-I pune o întrebare lui Dumnezeu, care ar fi acea întrebare? Unii dintre noi am întreprins un test cu această întrebare, în mai multe părți ale Americii. Cu toate că probabil este puțin cam egoistă, una din întrebările care a avut prioritate a fost: „Voi fi eu oare mântuit?”

Dacă Isus ar veni astăzi, în persoană, la tine și ți-ar da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor tale, ar mai fi vreo îndoială în legătură cu destinul tău veșnic? Unii consideră că aceasta ar fi mai ușor de acceptat dacă ar avea avantajul tâlharului de pe cruce. Dar cei mai mulți trebuie să trăim mai departe. Este asigurarea ta în Isus la fel de vie cum a fost acum 20 de ani când ai primit prima dată credința? Poate atunci am fi putut accepta târgul, dar a trecut atât de mult timp de atunci! Timpul a trecut și mulți probabil se gândesc: am depășit de mult șaptezeci de ori câte șapte! Ne dăm seama că la capitolul iertare, Dumnezeu este nemaipomenit, însă ne temem că noi am cam depășit limita. Poate și tu te gândești că nu mai poți accepta acea ofertă, astăzi. Însă eu nu știu ca acea promisiune să aibă o limită de timp. Și nu există nimeni pentru care această promisiune să nu fie încă valabilă.

Îmi amintesc de un om care, odată, la o adunare în aer liber, mi-a cerut să ne plimbăm împreună. După câteva momente, el mi-a spus: „Este prea târziu. Am mers prea departe. Am comis păcatul de neiertat; nu mai am nici o șansă.” L-am invitat să deschidem Biblia la Ioan 6:37. Propriile cuvinte ale lui Isus sunt înregistrate acolo: „Pe cel ce vine la Mine nu-1 voi izgoni afară.” L-am întrebat: „Ce scrie la trimiteri?” El a spus: „Nu am o Biblie cu trimiteri.” Ce scrie în spațiul alb de-alungul paginii? Vezi vreo dată fixată?” „Nu.” „Este scris vreun nume?” „Nu.” „Atunci această promisiune este valabilă pentru tine astăzi.”

Când Isus spune că El dorește să ne dea neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, El enunță o promisiune care este valabilă și astăzi, atâta timp cât noi o acceptăm exact așa cum ne-a fost dăruită. Noi putem avea asigurarea că suntem primiți de Dumnezeu, în fiecare zi, în măsura în care acceptăm mereu târgul propus de EL.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO