Ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur,
care se arată puţin şi apoi piere.

(Iacov 4:14)

Viaţa noastră nu este decât „un abur care se arată puţin şi apoi piere”. Trece ca un fum şi se risipeşte ca o ceaţă. Aburii, ceaţa, fumul, norii sunt foarte înşelători. Nu îi putem prinde cu mâna şi nu îi putem ţine în loc. Nu îi putem închide într-un seif.

Pe de altă parte, ei pot crea minunate capodopere. Cu toţii am avut ocazia de a contempla cerul şi de a urmări cum norii luau de la o clipă la alta forme superbe şi cum alcătuiau peisaje de o grandoare pe care numai marii poeţi şi pictori ar fi putut-o reda. De asemenea, ni s-a întâmplat tuturor să ne aflăm în mijlocul unei ceţi dense sau sub un nor întunecat care ne împiedica să vedem lumina şi frumuseţea cerului. Cine face diferenţa între vremea frumoasă şi vremea urâtă? Soarele. El dă norilor culoare, îi face luminoşi cu razele sale, creând splendide peisaje în mişcare.

La fel este şi cu viaţa noastră. Ea poate fi plină de lumină ori plină de întuneric şi întristare. Ceea ce este soarele pentru nori şi ceaţă, este Dumnezeu pentru viaţa noastră. Existenţa noastră fie debordează de veselie şi bună-dispoziţie, fie se afundă în dezolare şi jale, în funcţie de relaţia noastră cu Soarele neprihănirii. Uneori avem motive să ne temem, să fim morocănoşi sau neliniştiţi. Totul în jur ni se pare urât şi posomorât. Totul este lipsit de frumuseţe şi strălucire. Ne lipseşte Hristos, Cel care poate da farmec vieţii. Dacă El este prezent în gândurile, sentimentele, dorinţele şi năzuinţele noastre, viaţa noastră se schimbă radical.

Viaţa fără Hristos este într-adevăr un abur, un lucru neînsemnat care trece repede. în schimb, viaţa luminată de Soarele Neprihănirii capătă frumuseţea unui curcubeu. Viaţa noastră începe să aibă sens abia atunci când se înalţă în prezenţa lui Hristos.

Amerindienii au o legendă potrivit căreia frumuseţea pe care o pierd florile pe măsură ce se ofilesc, se ridică la cer, formând curcubeul şi strălucind în culori şi mai intense. Totuşi făgăduinţa unei vieţi frumoase împreună cu Dumnezeu nu este un basm. Avem asigurarea că, la sfârşit, vom forma împreună un minunat curcubeu în jurul tronului Său veşnic!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO