Ziua aceea frumoasă - Devoțional femei. Soare sau ploaie, Dumnezeu îşi revarsă grija Sa plină de dragoste asupra oricărei flori. Fără îndoială, aşa cum spune şi proverbul, frumuseţea este în ochii celui care priveşte. Binecuvântările de fiecare zi se ascund în capacitatea noastră de a înţelege că Acela care ne-a creat ne va purta de grijă, indiferent de vreme.

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! – Psalmii 118:24

Ce înseamnă pentru tine o zi frumoasă? Zilele frumoase nu sunt doar zilele însorite, cu cerul albastru şi vânt liniştit. Şi o zi ploioasă are frumuseţea ei. Dacă ai fi o floare, te-ai plânge de vreme? Ai recunoaşte valoarea zilelor ploioase? Avem parte de zile înnorate şi ploioase. În unele zile plouă liniştit. În altele soarele străluceşte şi totul este uscat. Sunt zile în care căldura este de nesuportat; zilele furtunoase ne ţin înăuntru, la adăpost. Iarna aduce zile cu viscol, friguroase, cu gheaţă şi zăpadă! „Dacă nu îţi place vremea în Noua Anglie, aşteaptă câteva momente”, spunea Mark Twain.

Diversitatea nu este deloc rea. Eu o consider o binecuvântare! După cum florile au nevoie de toate tipurile de vreme pentru a creşte, şi noi, la rândul nostru, avem nevoie de mai multe tipuri de vreme pentru a înflori şi a ne transforma în frumoasele flori pe care Dumnezeu le doreşte.

Încercările şi provocările fac parte din viaţă. Isus a zis: „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33).

În zilele însorite, când totul pare să meargă bine şi viaţa adie ca un vânt, lăudat să fie Domnul! Eşti depresivă şi nervoasă de fiecare dată când vin nori negri? Atunci fă ca norii de îndoială să te atragă spre Dumnezeu în rugăciune, unde vei găsi răspunsuri. Soarele Neprihănirii îşi dă lumina veşnic, dincolo de nori. Fă ca zilele ploioase să se transforme în lecţii de credinţă şi încredere în Tatăl nostru ceresc, ca să devenim mai puternice şi să prindem rădăcini în Cuvântul Său. Când păşim în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu, noi vom fi curăţate de păcat şi refăcute după asemănarea lui Hristos. Zilele furtunoase să ne determine să căutăm adăpost în braţele Lui iubitoare şi să cerem făgăduinţele Sale! în zilele pline de ceaţă, să zăbovim „sub ocrotirea Celui Preaînalt” şi să stăm „la umbra Celui Atotputernic” (Psalmii 91:1).

Prin biruinţa lui Isus asupra zilelor întunecoase şi neplăcute, noi avem biruinţă, căci „pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

Soare sau ploaie, Dumnezeu îşi revarsă grija Sa plină de dragoste asupra oricărei flori. Fără îndoială, aşa cum spune şi proverbul, frumuseţea este în ochii celui care priveşte. Binecuvântările de fiecare zi se ascund în capacitatea noastră de a înţelege că Acela care ne-a creat ne va purta de grijă, indiferent de vreme.

Rhodi Alers de Lopez

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO