Corul din piață - Devoțional femei. Dragă soră, sunt sigură că şi tu ai încercat să îţi imaginezi cu ochii minţii momentul acela în care corul cânta în piaţă. Dar ceea ce Domnul a pregătit pentru mine şi pentru tine, niciun ochi nu a văzut, nicio ureche nu a auzit şi la inima omului nu s-a suit! Să facem din această mare întâlnire scopul vieţii noastre!

Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

De-a lungul anilor am cântat în mai multe coruri. În liceu m-am alăturat corului şcolii. Făceam parte şi din corul bisericii locale şi din corul districtului. Am participat şi la câteva concerte de muzică sacră şi am ascultat coruri mari concertând. Dar niciodată nu am fost atinsă de muzică aşa cum am fost atinsă miercuri, 19 septembrie 2012.

Soţul meu, care este pastor, tocmai fusese transferat la sediul bisericii noastre dintr-o regiune străină nouă. Am mers în Piaţa Assigame în Togo, în acea zi de miercuri, pentru a face cumpărături. O mulţime de oameni, aşezaţi în cerc, cântau cântece de laudă la adresa Divinităţii, în dialectul local. Nu am înţeles toate cuvintele, dar am distins câteva: Dumnezeu, laudă, slavă şi în ceruri. Niciodată nu mai auzisem aşa ceva, aşa că m-am apropiat de ei şi am observat că în mijlocul lor era un predicator care doar ce îşi terminase cuvântarea. Acum, Corul femeilor din piaţă, cum l-am numit eu, şi-a înălţat glasul într-un cântec de slavă care i-a fermecat pe toţi. Aproape toţi vânzătorii şi cumpărătorii se alăturaseră coriştilor, cântând cu putere şi plini de viaţă. Am fost încântată de această scenă şi, fără să îmi dau seama, gândul meu s-a îndreptat spre cer. Mi-am imaginat cât de frumos va fî acolo când va fi o singură credinţă şi mii şi zeci de mii de oameni care cântă spre slava lui Dumnezeu.

Biblia ne spune că în fiecare zi, în fiecare oră şi în fiecare minut îngerii sunt prezenţi înaintea Domnului oştirilor pentru a-I cânta laudă. Biblia ne mai spune că cei răscumpăraţi vor cânta cântarea lui Moise şi a Mielului în jurul marelui tron alb. Ah, cât de frumos va fi când toţi cei răscumpăraţi din toate veacurile – nu doar corul din Piaţa Assigame – vor cânta pentru a-I da slavă Celui care ne-a creat şi ne-a răscumpărat!

Dragă soră, sunt sigură că şi tu ai încercat să îţi imaginezi cu ochii minţii momentul acela în care corul cânta în piaţă. Dar ceea ce Domnul a pregătit pentru mine şi pentru tine, niciun ochi nu a văzut, nicio ureche nu a auzit şi la inima omului nu s-a suit! Să facem din această mare întâlnire scopul vieţii noastre!

Tabitha Kra

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO