Hotărâtă pentru că Dumnezeu este credincios

Hotărâtă pentru că Dumnezeu este credincios - Devoțional femei. Dumnezeu este credincios! Indiferent cât durează, El întotdeauna răspunde la rugăciunile noastre. Să ne încredem în El pentru intervenţie divină în orice situaţie am fi. Domnul are un plan pentru fiecare dintre noi. Să ne ţinem strâns de făgăduinţe; deşi poate va întârzia, răspunsul Domnului va veni negreşit.

Să ținem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. – Evrei 10:23

În 2009 am făcut cerere să îmi continui studiile medicale. Dar abia în 2013 m-a sunat profesorul meu şi m-a invitat să mă întorc pentru a-mi continua studiile. Deşi am o diplomă în domeniul tehnologiei sanitare, visul meu dintotdeauna a fost să obţin doctoratul în biologie medicală. Dar având mai mulţi copii şi fiind casnică a trebuit să am şi un loc de muncă pentru a-mi suplimenta venitul. Am adus dorinţele mele înaintea Domnului.

În momentele de devoţiune personală, m-am rugat în taină să pot să îmi ating acest obiectiv. Cei din grupul de rugăciune de la biserica locală se rugau şi ei pentru aceasta. Apoi am început cursurile de master. După câteva luni – cam la jumătatea cursurilor -, eu şi colegii de clasă am dat teste şi am prezentat subiectele lucrărilor pregătite. De asemenea, ne-am înscris la diverse instituţii pentru stagii de practică.

La sfârşitul stagiului de practică, colegii mei au primit autorizaţie să se înscrie la următoarea etapă a cursurilor, dar eu nu am primit acest acord. Mi s-a spus de către unii funcţionari că toţi cei care depuseseră cereri din partea fostei clase fuseseră respinşi. Acesta era singurul motiv pe care mi l-au spus.

M-am rugat şi am postit. Nu s-a schimbat nimic. Am ţinut supărarea în mine şi, cu inima împovărată, m-am întors stăruitor spre Dumnezeu pentru o intervenţie divină.

Nu doream să las această schimbare să mă descurajeze. Am hotărât să continui să îi slujesc Domnului orice ar fî. Am hotărât să fiu o mamă mai bună pentru copiii mei. Am continuat să cânt în corul bisericii locale, în tot acest timp ţinându-mă strâns de făgăduinţele sigure ale lui Dumnezeu.

În seara de 7 martie 2017, cam pe la ora 20:30, m-a sunat un profesor de la Facultatea de Medicină pentru a mă informa că puteam să îmi reiau cursurile pentru a termina masterul început!

Dumnezeu este credincios! Indiferent cât durează, El întotdeauna răspunde la rugăciunile noastre. Să ne încredem în El pentru intervenţie divină în orice situaţie am fi. Domnul are un plan pentru fiecare dintre noi. Să ne ţinem strâns de făgăduinţe; deşi poate va întârzia, răspunsul Domnului va veni negreşit.

Fie ca această asigurare să ne încurajeze să îl aşteptăm pe Domnul în timp ce slujim în via Sa!

Ursula Claudia Essogo ‘n’ Guettia

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO