Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul! – Psalmii 31:24

Tatăl meu, Wayne Hooper, care a decedat din cauza cancerului în 2007, a fost bine cunoscut, fiind cântăreţ creştin, compozitor şi producător muzical. Cariera sa muzicală a fost dedicată pentru a crea muzică inspiraţională, care să înalţe sufletul cu mesajul lui Isus şi cu asigurarea salvării pe care o putem avea prin harul Său atunci când acceptăm darul Său şi influenţa Sa în viaţa noastră.

Recent, navigam prin baza de date pe care a creat-o tata în timpul ultimei sale boli. Baza de date conţinea aproximativ 1 500 de titluri de cântări pe care tata le-a compus sau aranjat în timpul vieţii sale. Pe măsură ce am început să citesc alfabetic la litera „D”, am ajuns la acesta: „Melodia lui David.”

„Hmm”, m-am mirat, „nu-mi amintesc să fi ştiut vreodată sau să fi auzit despre o cântare cu acest titlu.”

Am apăsat pe titlu pentru a vedea ce ar fi putut fi şi am fost uimit să găsesc o simplă partitură cu un singur rând. Era o scurtă melodie de câteva note în gama Do. Cuvintele scrise de mână ale fratelui meu mai tânăr apăreau chiar sub linia melodiei: „Cred în Isus, ştiu ce poate face. Am credinţă în Isus, El mă va trece prin asta.” Sub acea simplă linie melodică erau notele scrise în creion ale tatălui meu pe două linii de portativ, unde a adăugat o armonie în patru părţi, dar în gama Re. În josul paginii era scrisul de mână al tatălui: „Melodia lui David şi cuvintele deasupra. Armonizarea lui tata.” Inima mea se topea în timp ce cântam — la pian — de la prima linie, piesa fratelui meu mai mic. Apoi, când cântam cele două linii ale compoziţiei tatălui meu de dedesubtul melodiei copilăreşti, a devenit o cântare minunată. Mai strălucitoare. Plină de armonii surprinzătoare, de speranţă, de bucurie şi asigurare că într-adevăr: „El mă va trece prin asta.”

Îmi amintesc că David a fost în spital când avea cam zece ani. El a fost internat pentru cel puţin două săptămâni, fiind supus la teste şi tratament pentru febră reumatică. Cam în această vreme a scris David melodia şi cuvintele. Evident, influenţa şi caracterul tatălui nostru au avut un impact asupra credinţei şi încrederii sale în Dumnezeu. Fratele meu cel mic, cu credinţa sa crescândă şi cu încredere în Dumnezeu acum, descoperea de unul singur talentul muzical pe care l-a moştenit.

Ceea ce a făcut tata pentru melodia lui David, face Tatăl nostru ceresc pentru noi când îi oferim talentele noastre simple pentru a le folosi în serviciul Său, sporindu-le cu atingerea Sa măiastră, înfăptuind ceva care să dea mărturie pentru El. Nu-i aşa că avem un Mântuitor extraordinar? Ce talent Îi vei oferi tu astăzi?


Jan Hooper Lind

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO