Lucrarea lui Dumnezeu în viețile noastre

Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari. – Luca 16:10

M-am dus să fac cumpărături pentru mine şi fiica mea pentru că ziua ei de naştere era în următoarea săptămână. Am cumpărat ce am avut nevoie şi am mers acasă. Unul din lucrurile pe care le-am cumpărat a fost o pereche de sandale cu tocuri. Cu toate că mă simţeam inconfortabil din cauza tocurilor prea mari, le-am cumpărat oricum.

Pentru tot restul serii, eram neliniştită din cauza acelei achiziţii. M-am trezit a doua zi de dimineaţă mustrată de gândul că trebuie să returnez sandalele.

Întoarsă la magazin, cei doi vânzători au citit cu atenţie bonul de casă pe care mi-l dăduseră, examinând şi potrivind preţul fiecărui lucru cu codul fiecărui lucru pe care l-am cumpărat. Sandalele nu apăreau pe bon! Apoi, o doamnă, care am presupus că era şefa vânzătorilor sau managerul, a întrebat dacă am cumva un alt bon. Am răspuns repede: „Cred că da, dar nu îl am cu mine. Este acasă.”

„Fără bonul original”, îmi explica ea, „vă putem restitui doar şaptezeci şi cinci la sută din preţul sandalelor. Totuşi, dacă ne puteţi aduce bonul original, noi putem restitui sută la sută din preţul lor. Nu aţi vrea să ne aduceţi bonul original?”

Le-am mulţumit, apoi m-am întors acasă. Ceea ce credeam că erau bonuri, de fapt, erau toate cupoanele pe care le puteam folosi la cumpărăturile viitoare. Aceasta a arătat că nu am mai fost la cumpărături de ceva vreme. Mi-am luat timp ca să calculez toate cumpărăturile mele. Totalul a ajuns la aceeaşi sumă care mi-a fost retrasă de pe cârdul de credit. Făcând acele calcule, am făcut o descoperire uimitoare. Sandalele pe care am crezut că le-am cumpărat pentru fiica mea au fost puse în plasă, dar nu au fost încasate din contul meu! Nu am plătit pentru ele, aşa că nu îmi aparţineau.

În următoarea zi, m-am întors la magazin ca să returnez perechea de sandale pentru a doua oară. Când a văzut managerul că nu am profitat de greşeala lor, a fost foarte recunoscătoare. „Niciodată, a spus uitându-se la colegii ei, „nu am avut un client care să facă aşa ceva. Vă mulţumesc mult pentru sinceritatea dumneavoastră!” În timp ce mergeam spre casă, îi mulţumeam marelui Dumnezeu pentru căile pe care lucrează în vieţile noastre. Nu mai aveam sandalele pe care nu le-am dorit, dar am avut ocazia să îl mărturisesc pe El.


Charity I. Ekeke

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO