Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:16

Timp de mulţi ani m-am trezit dimineaţa devreme ca să citesc din Biblie şi să mă rog. În acea zi eram plecată la o conferinţă misionară mondială unde departamentul Misiunea Femeii avea un stand. M-am trezit plină de bucurie în Domnul, căci harul Său se înnoieşte în fiecare dimineaţă. Înainte de a încheia devoţionalul, mi-am predat din nou viaţa lui Dumnezeu, repetând următoarea rugăciune: „O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul a Ta. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 70.) După ce am terminat, am ieşit din camera de hotel şi am mers în sala cu standuri, unde urma să slujesc.

La stand am întâlnit mulţi copii ai lui Dumnezeu. O doamnă s-a oprit la standul nostru şi a cerut câteva exemplare din broşura educativă a departamentului Misiunea Femeii, Great Ideas în spaniolă. Avea nevoie şi de instrucţiuni în limba spaniolă pentru a le îndruma pe doamnele vorbitoare de limba spaniolă la standul nostru. Eu am fost vasul ales pe care Domnul l-a folosit pentru a-i lumina ziua. Acel incident m-a făcut să mă gândesc la câteva „idei geniale” pe care să le punem în practică în fiecare zi.

În primul rând, putem avea o atitudine de recunoştinţă, să îi aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru toate lucrurile (1 Tesaloniceni 5:18). În al doilea rând, ne putem consacra lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă. Făcând astfel, noi căutăm mai întâi „împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 6:33). În al treilea rând, ne putem aminti că noi suntem făpturi noi în Hristos. De aceea, noi trebuie să îi permitem să lumineze din noi – şi nu noi înşine să luminăm. Căci „viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine” (Galateni 2:20). În cele din urmă, îi putem trata pe toţi cei din jurul nostru ca parte a familiei omeneşti, făcând „bine tuturor” (Galateni 6:10).

Mai sunt multe alte „idei geniale” pe care le putem găsi în studiul nostru zilnic din Cuvântul lui Dumnezeu. Cu rugăciune, Duhul Sfânt care locuieşte în noi ne va călăuzi pe calea pe care doreşte El să ne folosească în fiecare zi. Ceilalţi îl vor vedea pe Isus FIristos în noi şi vor da slavă Tatălui nostru ceresc.

Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viaţa mea Îţi aparţine Ţie. Fie ca lumina Ta să strălucească. Foloseşte astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalţi la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma şi să cunoască mântuirea în Hristos Isus. Amin!


Bezaida (Betzy) Castra

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO