Slujire plină de reverență și ascultare

Slujiţi Domnului cu frică şi bucuraţi-vă tremurând. Daţi cinste Fiului, ca să nu Se mânie şi să nu pieriţi pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toţi câţi se încred în El! – Psalmii 2:11,12

În umblarea şi călătoria mea spirituală, eu am ales să adaug la calendarul meu zilnic Google şi „Momente cu Dumnezeu”, la ora 6:30 dimineaţa. Vreme de mulţi ani, pentru mine a fost o luptă să îmi fac timp să stau de vorbă cu Dumnezeu şi o metodă care m-a ajutat în viaţa mea de rugăciune şi în „Momentele mele cu Dumnezeu” a fost să ţin un jurnal. Citirea Bibliei cu rugăciune pentru a-I permite Duhului Sfânt să vorbească inimii mele şi jurnalul sunt factorii-cheie pe care i-am inclus în programul meu devoţional. Pe măsură ce Duhul Sfânt îmi descoperă subiectele şi dorinţele Lui pentru mine, faptul că ţin un jurnal îmi îmbogăţeşte timpul cu Dumnezeu şi face ca El să pară real.

De aceea am o provocare pentru tine: dacă nu ai o „cămăruţă de rugăciune” sau timpul tău cu Dumnezeu nu este de cea mai bună calitate, ia o foaie şi un pix şi începe să scrii versete biblice. Permite-I Duhului Sfânt să îţi insufle mintea cu gândurile şi dorinţele Lui pentru viaţa ta. El te va umple până va da pe dinafară atunci când îţi faci timp să meditezi la Biblie. Roagă-te ca Duhul Său să te călăuzească în momentele tale preţioase cu El. Iată un exemplu din jurnalul meu de rugăciune:

„Drag Tată din ceruri,

Aleg să îţi slujesc cu o teamă sfântă – arată-mi cum să Iţi slujesc. Îţi predau Ţie controlul vieţii mele. Umple-mă până paharul meu va da peste cu Duhul Tău cel Sfânt, ca să ştiu cum să mă bucur. Te laud că eşti Dumnezeu, Tatăl meu! Tu eşti Domnul domnilor, împăratul împăraţilor. Omul durerii! Tu eşti marele Eu Sunt! începutul şi Sfârşitul. Alfa şi Omega. Tu eşti Mesia – Isus Hristos! Mă plec înaintea Ta ca fiica Ta preţioasă pe care o numeşti preaiubita Ta, Mă predau Ţie. Îndepărtează de la mine orice păcat care stă înaintea mea şi curăţeşte-mi inima, Dumnezeule. Arată-mi bucuria atunci când mă adăpostesc în Tine. Dumnezeule, Tată, Tu mi-ai dat darul Duhului Sfânt să mă convingă de greşeli. Lucrează în sufletul meu şi curăţeşte orice amărăciune şi simţăminte negative din mine. Duhul Sfânt a fost dat pentru a lucra în inima, sufletul şi mintea mea atunci când Tu mă înveţi cum să mă predau Domnului Isus. Aleg să mă adăpostesc în Tine. Aleg să mă bucur în prezenţa Dumnezeului Atotputernic. Lăudat fie numele Domnului!

Fiica Ta preţioasă, Mary.”


Mary L. Maxson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO