Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

Dulapul pentru cărţi era vechi, dar îmi plăcea foarte mult. Îl primisem şi am hotărât să îl folosesc într-una din sălile de clasă din şcoala noastră. Totuşi, din cauza faptului că avea uşi din sticlă, am hotărât că nu ar fi sigur să stea în preajma copiilor. Aşa că l-am dus în depozitul şcolii până reuşeam să îl iau acasă.

Când am pregătit totul pentru a-l duce acasă, am observat că una din roţile de la un picior al dulapului lipsea. Din această cauză, picioarele dulapului erau dezechilibrate şi nu mai stăteau aşa cum trebuie. Am rugat pe cineva să mai ia una din roţile dulapului şi am pus-o în geantă ca să ştiu exact dimensiunea şi tipul de care aveam nevoie. Fiindcă era vorba despre o roată mai veche, era greu să găsesc roţi pentru a le înlocui, aşa că m-am rugat înainte de a începe căutarea. Nu a durat mult până am avut convingerea că nu voi avea succes în căutarea mea, aşa că am hotărât în mintea mea că probabil va trebui să le iau şi pe celelalte două şi să las dulapul să stea doar pe picioarele lui, fără roţi. Totuşi, Dumnezeu ne cunoaşte nevoile şi dorinţele chiar şi după ce noi am uitat de ele.

Într-o zi am trecut pe lângă un magazin de mobilă care urma să se închidă şi aveau promoţii. Am hotărât să opresc şi să mă uit la nişte noptiere pentru dormitor. După ce am vorbit cu vânzătoarea, am pornit spre ieşirea din magazin. În acel moment am observat patru roţi pentru dulap, care erau pe podea, chiar aproape de mine. Erau exact ca cele de care aveam eu nevoie pentru dulapul meu vechi şi nu erau ataşate la nicio piesă de mobilier. Le-am luat, le-am comparat cu roata pe care o aveam eu în geantă şi am observat că mărimea şi tipul corespundeau exact cu roţile de la dulapul meu vechi.

Am întrebat-o pe vânzătoare dacă mi-ar putea vinde roţile. M-a întrebat dacă eram sigură că le voi putea folosi. I-am răspuns că „da”. Le-a luat din mâna mea şi le-a pus în geantă, mi le-a oferit fără niciun ban.

Cu siguranţă că aş fi putut folosi dulapul şi fără roţi, dar Dumnezeu a dorit ca eu să învăţ că El este interesat chiar şi de lucrurile mici pe care ni le dorim şi El poate să ne poarte de grijă depăşind aşteptările noastre.

De orice am avea nevoie, să ne încredem că Dumnezeu va purta de grijă conform cu voia Sa şi la timpul ales de El. Dacă vreodată te vei afla într-o situaţie în care eşti ispitit să te îndoieşti de grija lui Dumnezeu faţă de tine, adu-ţi aminte de cele patru roţi ale dulapului şi vei ştii că Dumnezeu chiar îţi poartă de grijă.


Beatrice Banks

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO