Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău. – Isaia 41:10

Când aveam doi ani, familia mea s-a mutat în California. Tatăl meu era inginer proiectant şi lucra în domeniul apărării, aşa că ne mutam din loc în loc foarte des. Ne era greu în mod special atunci când trebuia să ne mutăm la mijlocul anului şcolar. Noii mei colegi de clasă îşi făcuseră deja prieteni pentru acel an. De obicei, nici profesorii nu ne ajutau foarte mult. (Ani mai târziu, când am început să predau, m-am asigurat că noii mei studenţi erau incluşi atunci când se alăturau clasei la mijlocul anului şcolar.)

Pe când aveam şapte ani, familia mea s-a mutat în Bakersfield, California, unde temperatura ajunge uneori la 54° C! Mama mea era asistentă medicală şi lucra în fiecare zi, la fel ca tatăl meu. Au lăsat-o pe sora mea de treisprezece ani, Priscilla, să aibă grijă de mine. Eram în clasa a doua şi era la mijlocul anului şcolar. Totuşi, sora mea era mai interesată de un grup de adolescenţi cu care îşi petrecea timpul decât să aibă grijă de mine.

Într-o zi, Priscilla a hotărât că ar trebui să facem o plimbare până în curtea gării şi să ne uităm la trenuri. Gara era cam la trei străzi depărtare de noi şi foarte multe trenuri erau oprite acolo. Priscilla a hotărât că am putea să ne urcăm pe un vagon de serviciu şi să ne prefacem că mergem undeva. Aşa am şi făcut. Dar, dintr-odată, trenul pe care eram a început să se mişte încet. Apoi a prins viteză. „Trebuie să sărim!” a exclamat Priscilla.

Mie nu îmi place înălţimea, aşa că atunci când ea a încercat să sară i-am spus: „Sari tu prima şi apoi voi sări şi eu.” Priscilla a sărit la pământ şi a început să alerge pe lângă vagonul care era în mişcare, încercând să mă determine să sar şi eu. În cele din urmă am sărit şi m-am rostogolit pe rambleul din piatră de lângă şine. Este o minune că nu mi-am rupt picioarele! Îngerul meu păzitor cu adevărat a fost cu mine.

Dumnezeu a făgăduit că întotdeauna va fi cu noi. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău: Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

Dumnezeu ne mai spune în Iosua 1:9: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te inspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.”

Astăzi, El este cu tine.


Anne Elaine Nelson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO