Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. – Romani 5:3,4

După ce am zburat de mai bine de cincisprezece ani, am învăţat că turbulenţele sunt frecvente în aer, neaşteptate şi adesea înspăimântătoare.
Când am plecat din Johannesburg spre Mauritius, vremea era perfectă. I-am mulţumit Domnului pentru vremea frumoasă în timp ce avionul decola. După două ore am văzut nişte nori întunecaţi afară. Cu toate că pilotul nu a spus nimic, ne confruntam cu un ciclon. Avionul a început să piardă altitudine cu turbulenţe mari. Într-o situaţie ca aceasta, nu poţi face altceva decât să te rogi şi să crezi că Dumnezeu este la cârmă. M-am rugat să aterizăm în siguranţă, m-am rugat pentru viaţa mea şi pentru puterea de a rezista în timpul acelor minute lungi din timpul zborului, minute care păreau o veşnicie. Toţi pasagerii erau tăcuţi. Timpul a trecut. Apoi s-a auzit vocea pilotului: „Pregătiţi-vă pentru aterizare.” Eram în siguranţă!

Viaţa este plină de diverse furtuni. În mijlocul acelor furtuni, tindem să răspundem ca şi cum Dumnezeu ar fi fost prins pe nepregătite. Nu putem explica de ce bolile în fază terminală afectează oameni credincioşi. Suferinţa din urma unei căsnicii destrămate sau durerea copleşitoare a unui fiu risipitor ne face să ne îndoim de providenţa, planul şi scopul lui Dumnezeu. Frica unei ruine financiare ne paralizează. Dumnezeu înţelege. De ce? Pentru că ne cunoaşte (Psalmii 139). De asemenea, El foloseşte furtunile şi încercările în viaţa noastră ca instrumente de rafinare, ca să dezvolte în noi răbdarea. Cuvântul răbdare provine din două cuvinte greceşti, iar atunci când sunt puse împreună oferă înţelesul de „a rămâne sub”. Este capacitatea de a sta sub greutate, a rămâne în circumstanţe fără a fugi sau a căuta o cale mai uşoară de scăpare. Dumnezeu ne poate ajuta în dezvoltarea răbdării prin credinţă. „Stai liniştită, Eu sunt Dumnezeu. Ai încredere.”

Când am aterizat noaptea în Port Louis în mijlocul unei ploi torenţiale, am învăţat din nou o lecţie minunată: Dumnezeu este mai puternic decât furtunile. Nu contează ce furtună se dezlănţuie astăzi în viaţa noastră – locul unde tu te afli nu îl surprinde pe Dumnezeu. Cerul nu este în panică. Ţine-ţi privirea îndreptată spre El şi cu coada ochiului spre apele învolburate. Încrede-te în călăuzirea Lui, iar El va suplini toate nevoile tale pentru a sta neclintită în timpul furtunii. Să nu îţi fie frică. Furtunile nu ţin la nesfârşit. Ele trec şi în curând vei ateriza în siguranţă. Ai încredere. Rezistă. Dumnezeu este cu tine astăzi şi întotdeauna.


Raquel Queiroz da Costa Arrais

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO