Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

Ai fost inclus pe „Lista celor zece mari câştigători!”, arată marea inscripţie roşie cu alb de pe spatele copertei.
Instrucţiunile scrise îl îndrumau pe destinatar să trimită numărul câştigător pentru premiul cel mare, care putea fi găsit undeva în labirintul de lângă anunţuri. Desigur, aceasta este o strategie de a atrage destinatarul să cumpere o revistă sperând imposibilul.

Pentru aceia care au un salariu stabil, acel anunţ pare amuzant şi poate aruncat cu uşurinţă. Pentru aceia care au toate lucrurile şi nevoile îndeplinite, anunţul abia poate fi văzut. Iar pentru aceia care au credinţa fermă că Dumnezeu Se îngrijeşte de nevoile lor, anunţul nu este atractiv.

Cu toate acestea, sunt mulţi oameni care nu pot munci; sunt bolnavi, infirmi, orbi sau invalizi. Poate că au o capacitate limitată de învăţare şi cunoştinţele lor sunt minime. Mulţi poate că nu sunt profesionişti sau nu au suficiente aptitudini sociale, astfel încât cineva să-i angajeze chiar dacă acei indivizi sunt capabili să facă munca reală. Din păcate, nu toţi au aceleaşi avantaje şi oportunităţi.

Un anunţ care invită pe cineva să urmărească tombolele mereu poate suna foarte atractiv pentru cineva care este fără drepturi sau sărac. Cum altfel ar putea ei să obţină numai cele mai bune lucruri esenţiale şi să treacă de la nivelul lor de disperare la necesităţile şi chiar confortul vieţii pe care îl văd prezentat de mass-media de astăzi? Ademenirea unei căi magice – cum ar fi câştigarea unui concurs de tombole sau a unei loterii de stat — are, fără îndoială, o atracţie magică atunci când plicul mare de culoare maro ajunge în căsuţa poştală.

Totuşi Biblia avertizează împotriva folosirii greşite a talentelor, a banilor şi lăcomiei. Cum putem birui dorinţa de a câştiga ce nu poate fi câştigat? Nu este nimic magic în biruinţa asupra acestei tentaţii. Trebuie doar să alegem zilnic să credem că Dumnezeu va avea grijă de nevoile noastre. Trebuie să căutăm mai întâi împărăţia Lui, făcând tot ce ne stă în putinţă să ne îngrijim. Apoi ne încredem în El că va avea grijă de restul nevoilor. Aceasta este singura cale, iar El este credincios.


Elizabeth Darby Watson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO