Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19


 
Tocmai terminasem o zi aglomerată ca instructor de asistenţă medicală cu studenţii mei la spital. Eram nerăbdătoare să ajung acasă, cu toate că distanţa de la locul de muncă până acasă era de 64 de kilometri. Deoarece era după-amiază târziu, traficul era mare chiar şi pe drumul judeţean pe care mergeam. Aşa cum aveam obiceiul când mă urcam la volan, întâi am oprit şi m-am rugat lui Dumnezeu pentru grijă şi protecţie în călătoria mea. M-am rugat de asemenea pentru cei care vor fi în maşini pe lângă mine în drumul meu.
Cum am ajuns aproape de curba periculoasă care era la o distanţă de 2,5 kilometri faţă de casă, cauciucul drept din spate a explodat deodată, aruncându-mă pe contrasens.

Ajutor, Doamne! era tot ceea ce puteam gândi. Am tras de volan, astfel încât maşina mea să ajungă în şanţul de pe marginea drumului, evitând un accident. Când am oprit, în jurul meu era numai praf, care apoi a început să se aşeze.

Ochii mei erau în lacrimi. Inima mea a fost plină de bucurie când mi-am dat seama de protecţia lui Dumnezeu în acele momente.

Biblia este plină de făgăduinţe. Dumnezeu ne spune în Tit 1:2 că El nu poate minţi. Prin urmare, avem asigurarea că El Se ţine de cuvânt ca să ne protejeze, să ne călăuzească şi să ne binecuvânteze. Dumnezeu vrea să ne punem încrederea în făgăduinţele Sale, dar să fim gata să acceptăm orice lucru care s-ar putea întâmpla. Prin făgăduinţele Sale, ne apropiem de El prin credinţă. El este cu adevărat Tatăl nostru minunat. El a oferit făgăduinţele Lui ca să binecuvânteze pe aceia care îl accepră şi Îi sunt credincioşi.

După ce cauciucul a explodat, mi-am dat seama că sunt în siguranţă şi nimeni nu a fost rănit de maşina mea. Mi-am plecat capul şi i-am mulţumit Tatălui meu ceresc pentru dragostea şi protecţia Lui. Apoi l-am sunat pe soţul meu de pe telefonul din maşină şi l-am rugat să vină şi să mă ajute cu maşina. A ajuns repede ca să mă liniştească şi să aibă grijă de maşină. Şoferii altor maşini de asemenea au oprit să se asigure că eram bine. Un om mi-a zis: „Dumnezeu cu siguranţă te iubeşte. Îngerul tău a lucrat în plus astăzi.” Dumnezeu este întotdeauna cu noi, chiar şi atunci când nu conştientizăm prezenţa Lui.
 


Carolyn Voss

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO