Înfăţişarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor pe vârful muntelui, înaintea copiilor lui Israel. – Exodul 24:17

Tocmai răsărea soarele în acea dimineaţă răcoroasă de ianuarie când fiica mea şi cu mine coboram de pe munte. Cerul era colorat cu nuanţe deschise de roz, mov, portocaliu, violaceu şi purpuriu. Norii erau ca nişte pene, de parcă îi pictase un artist. Deşi ne-am oprit pentru a face poze acestui peisaj care îţi tăia respiraţia, imaginile surprinse de noi erau doar o reflecţie parţială a frumuseţii pe care o vedeam în realitate. Claritatea şi intensitatea culorilor a ţinut atât de mult, încât, ajunse puţin mai jos în munte, ne-am oprit din nou, încercând să surprindem frumuseţea acelui moment. De această dată, pozele au fost puţin mai bune, dar tot nu reflectau ceea ce vedeam în realitate.

După această experienţă am început să vorbim despre marele nostru Domn şi Mântuitor, Isus. Nu ar trebui noi să fim imagini ale Lui aici, pe această planetă? Totuşi, atât de des, reflecţia Lui pe care noi o prezentăm lumii este spălăcită şi ştearsă, neredând strălucirea deplină a slavei Lui.

Cum aş putea eu, un păcătos, să ÎI reflect pe Mântuitorul în viaţa mea astfel ca ceilalţi să poată vedea o licărire a Lui? Când m-am rugat şi I-am cerut Domnului acest lucru, mintea mea s-a îndreptat spre Moise. El a petrecut patruzeci de zile şi nopţi cu Dumnezeu pe muntele Sinai. Când a coborât, faţa lui strălucea atât de tare, încât oamenilor le-a fost teamă de el. „Moise s-a coborât de pe muntele Sinai cu cele două table ale mărturiei în mână. Când se cobora de pe munte, nu ştia că pielea feţei lui strălucea, pentru că vorbise cu Domnul. Aaron şi toţi copiii lui Israel s-au uitat la Moise şi iată că pielea feţei lui strălucea şi se temeau să se apropie de el” (Exodul 34:29,30).

Acesta este secretul pentru a-L reflecta altora pe Isus — să petreci timp de calitate cu El. Ah, cât de mult îmi doresc să fiu o imagine mai bună a Lui şi să îl reflect pe Cel care a dat totul pentru mine! Imaginează-ţi frumuseţea din această lume dacă noi am fi imagini ale lui Isus şi am reflecta chiar puţin din slava Sa. Wow!

„Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! Căci iată, întunericul acoperă pământul şi negură mare, popoarele, dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine. Neamuri vor umbla în lumina ta şi împăraţi în strălucirea razelor tale” (Isaia 60:1-3).

Mona Fellers

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO