Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu vă frământaţi mintea. Căci toate aceste lucruri neamurile lumii le caută. Tatăl vostru ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Luca 12:29-31

Stăteam într-o intersecţie, aşteptând să se facă verde. Soarele strălucea printre vârfurile copacilor de pe dealul din faţă. Peisajul mi-a trezit o dorinţă profundă în suflet şi o rugăciune a izvorât instantaneu din adâncul inimii, îndreptându-se tăcut spre cer.

Tată, cred că ai foarte multe lucruri să îmi arăţi şi să îmi spui – foarte multe căi în care vrei să mă binecuvântezi. Nu vreau să stau în calea a ceea ce încerci să faci în mine prin lentoarea mea de a-mi da seama şi de a decide. Nu vreau să ratez niciuna dintre binecuvântările Tale.

Am strâns de volan, de parcă aşteptam de la el vreun răspuns. M-am uitat din nou la copacii de pe deal, din spatele semaforului, dar de data aceasta ochiul minţii mele a văzut stejari plini de ghinde. Apoi mintea mi s-a deschis şi Domnul a început să îmi vorbească prin gânduri.

Vezi toate ghindele astea? Niciodată n-o să poată deveni toate stejari. Sunt prea multe şi, stai, astea sunt doar dîntr-un sezon. Dacă toate ghindele ar deveni stejari, toată lumea n-ar fi plină decât de stejari şi, într-un timp scurt, n-o să mai fie loc pentru altceva, nici măcar pentru stejari. Aşa e şi cu binecuvântările Mele! Sunt prea multe ca tu să le poţi primi pe toate. Am prea multe visuri, prea multe gânduri de binecuvântare pentru tine. Nu se poate ca în această viaţă să împlineşti toate planurile pe care le am în privinţa ta. Chiar dacă ai lua cele mai bune decizii de la naştere până la moarte, tot nu ai avea parte decât de un mic fragment din binecuvântările Mele. Rachel, pur şi simplu sunt prea multe ca să le poţi avea pe toate!

Dar, în acelaşi timp, nu ai cum să faci atât de multe greşeli încât să nu mai am nicio binecuvântare rămasă pentru tine. Indiferent de alegerile pe care le face cineva în viaţă, nu poate să treacă dincolo de posibilitatea de a fi atins cu binecuvântările Mele. În cazul în care o persoană a mers cât de jos se putea merge, dacă se întoarce spre Mine, Eu sunt tot la începutul binecuvântărilor pe care le am pentru ea. Nimeni nu poate depăşi prin păcat harul Meu infinit. Singurul lucru care mă poate împiedica să te binecuvântez este refuzul tău de a veni la Mine.

Rachel Williams-Smith

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO