Întoarceţi-vă, copii răzvrătiţi şi vă voi ierta abaterile… – Ieremia 3:22 p.p.

Citind Biblia la rând, într-una din zile, am ajuns la Ieremia, capitolul 3. M-a impresionat prin faptul că este „îmbibat” în iubirea, mila şi harul nemeritat al lui Dumnezeu. Îl vedem ca un Tată iubitor care, în acest capitol, îi roagă de trei ori pe cei din poporul Său să se întoarcă la El: în versetele 12, 14 şi 22. Este acelaşi Tată care „risipeşte” iubire ca în parabola redată în Luca, capitolul 15.

Ne este aşa de uşor să-i judecăm pe cei din vechiul Israel, dar Domnul, care este acelaşi şi la fel de mult ne iubeşte şi pe noi, locuitorii planetei Pământ din secolul al XXI-lea, la fel de mult ne aşteaptă să ne întoarcem la El, să ne facem timp pentru comunicare cu El prin studiu, rugăciune… şi noi cum reacţionăm?

Cu câţiva ani în urmă, printre colegii de la şcoală aveam o corepetitoare la clasa de canto şi un profesor de canto care în fiecare pauză ieşeau din clasă şi fumau şi beau cafeluţa şi, dacă se termina, urma coca-cola, fiecare consumând câte o sticlă de 2 1 pe zi.

Într-o zi, am vorbit cu ei despre stilul lor de viaţă. Mi-au zâmbit şi mi-au răspuns cu indiferenţă: „Doar o viaţă avem şi vrem să ne bucurăm de ea.” Nu au vrut să asculte niciun sfat. În toamna anului trecut am aflat că au murit amândoi de tineri, măcinaţi de boli incurabile.

Avem atâta informaţie despre cum să trăieşti sănătos, dar o punem în practică? Avem atâtea cunoştinţe teologice, dar ne-am apropiat mai mult de Dumnezeu?

O altă colegă, acum doi ani a avut unul din cei mai grei ani ai vieţii ei: în primăvară i-a murit mama, la şase luni i-a murit tatăl şi la sfârşitul anului a părăsit-o şi soţul. În urma atâtor tragedii, a intrat într-o depresie severă. Într-o zi, văzând-o cu ochii umflaţi de atâta plâns, am chemat-o la mine în sală şi m-am rugat cu ea. La final, m-a îmbrăţişat şi mi-a mulţumit. A doua zi a venit la mine plină de bucurie ca să-mi spună că a fost prima noapte în care a putut dormi liniştită. Slavă Domnului! I-am mulţumit Mântuitorului împreună în rugăciune şi, de atunci, ori de câte ori are vreo problemă, vine la mine ca să ne rugăm.

Domnul ne cheamă să ne întoarcem la El, fie prin Cuvântul scris, fie printr-o cunoştinţă, un prieten, prîntr-un vis şi aşteaptă ca să-I răspundem, ca şi în Ieremia 3:22 u.p.:… „Iată-ne, venim la Tine, căci Tu eşti Domnul Dumnezeul nostru.”

Mariana Toma, Arad

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO