Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11
Da, veţi ieşi cu bucurie şi veţi fi călăuziţi în pace. Munţii şi dealurile vor răsuna de veselie înaintea voastră şi toţi copacii din câmpie vor bate din palme. – Isaia 55:12

În timp ce mă plimbam pe stradă într-o după-amiază de toamnă târzie, am observat culorile frumoase ale frunzelor care căzuseră din copaci. Sute de astfel de frunze erau împrăştiate pe jos în parcarea bisericii, unde sosisem pentru plimbarea mea obişnuită în jurul bisericii.

Vântul a început să bată şi am privit cum se mişcau frunzele: încet la început, de parcă se aliniaseră pentru a primi instrucţiuni. Curând, frunzele s-au ridicat pe verticală şi au început să alerge, să danseze şi să sară ca şi cum s-ar fi îndreptat spre linia de sosire de la un eveniment olimpic. Inima mea a tresăltat la gândul că Dumnezeu ar face ceva atât de frumos pentru mine. „O, cât de mult mă iubeşte!” am exclamat. Îmi place modul în care Dumnezeu mi-a permis să-L cunosc mai bine prin lucrul mâinilor Sale.

De curând, într-o dimineaţă, am fost chemată de o voce blândă, care mi-a şoptit: „Vino la locul nostru de întâlnire; vreau să-ţi vorbesc.” Desigur că am plecat să mă întâlnesc cu Mântuitorul. Pe când aşteptam să-I aud vocea, priveam pe fereastră la copacii falnici de diferite mărimi şi soiuri. Apoi am auzit acea voce blândă, şop-tindu-mi: „Nu-ţi începe ziua în grabă. Stai aici şi aşteaptă să-ţi vorbesc. În fond, ştiu planurile pe care le am pentru tine astăzi.” Am văzut copacii adiind si „bătând din palme”! Puterea vântului invizibil îi făcea să se clatine, iar păsările, ascunse în cuiburile lor, plecau în zbor cu penele fâlfâind.

Precum vântul provoacă zgâlţâirea şi legănarea copacilor, tot asa Duhul Sfânt ne îndeamnă să ne ridicăm prin puterea lui Dumnezeu atunci când El ne spune: „Mergi!” Copacii se mişcau cu uşurinţă prin puterea şi voinţa vântului. Asa ar trebui să ne mişcăm şi noi prin voinţa Tatălui nostru ceresc, „căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa” (Faptele apostolilor 17:28).

Lenora Dorf

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO